Anna Nordell

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anna Sara Christina Engh (o.s. Nordell) (s. 19. helmikuuta 1982 Gävle) on ruotsalainen laulaja ja ääninäyttelijä. Hän käyttää taiteilijanimeä Anorah.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nordell esitti 14-vuotiaana Sound of Music -musikaalin Lieslin osaa Tukholman Göta Lejon -teatterissa. Hänen esittämänsä laulu "Giving Up" päätyi kokoelmalevylle "Fame Factory 4".

Hän on ollut tilapäisenä laulajana tanskalaisessa Johnny Deluxe -yhtyeessä, heidän kanssaan työstetty kappale "Drømmer jeg?" nousi MTV:n Pohjoismaiden top 5 -listalle. Hän laulaa myös kertosäkeen suomalaisen Mighty 44 -yhtyeen kappaleessa This Love Ain't Going On ja on mukana Bomfunk MC’s "Turn It Up"-kappaleessa. Nordell on myös ollut mukana Bratz Rock Angelz -levyllä.

Nordell on laulanut taustoja useille maailmantähdille kuten Celine Dion, Victoria Beckham, Tata Young, Dannii Minogue, Enrique Iglesias, Fredrik Kempe, Mauro Scocco, G.E.S., E-type ja Vanessa Hudgens.

Ensimmäisen soololevynsä Anorah julkaisi 8. marraskuuta 2007. "Like He'd Do" julkaistiin ainoastaan sähköisessä muodossa ja yhden levyllä olevan kappaleen tuotot ohjattiin hyväntekeväisyyteen.

Nordell on ääninäytellyt monissa ruotsiksi dubatuissa lastenelokuvissa ja tv-sarjoissa kuten Ben 10, Hannah Montana, Shrek kolmas, Ice Age 2 sekä Alvin ja pikkuoravat 2.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nordell meni 13. kesäkuuta 2009 naimisiin muusikko ja laulunkirjoittaja Samuel Enghin kanssa ja otti käyttöön miehensä sukunimen. Heillä on kesällä 2010 syntynyt tytär.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.