Anja Niskanen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Anja Niskanen
Henkilötiedot
Syntynyt13. kesäkuuta 1968 (ikä 54)
Ammatti Liikunnan-, nuorten- ja vapaa-ajanohjaaja, muusikko
Muusikko
Laulukielet Ruotsi, suomi ja englanti
Aktiivisena 1984–
Levy-yhtiöt CBS, Base Beat, Rocket Records

Anja Niskanen (s. 13. kesäkuuta 1968) on suomalainen iskelmälaulaja, säveltäjä, sanoittaja ja sovittaja joka voitti 16-vuotiaana vuonna 1984 Syksyn Sävel -kilpailun kappaleella "Ollaan hiljaa vain". Hän sai myös kultalevyn vuonna 1984 ilmestyneestä ensimmäisestä albumistaan Anja Niskanen.

Anja Niskanen oli mukana 1983 Lahden taidetapahtumassa järjestetyssä laulukilpailussa, jossa hän voitti nuorten pop-rock-laulelma-sarjan. Hän oli itse sovittanut kilpailukappaleensa “You’re the sunshine of my life”. Tämän jälkeen hän voitti MTV:n Kyky-84 -nimisen laulukilpailun, jossa hän tulkitsi Carola Häggkvistin balladin ”Liv”. Hänen muita laulujaan ovat muun muassa Lauantaina bailataan vaan, Syy on rakkauden ja Sydämessä soi.

Vuonna 1991 Niskanen teki toisen albuminsa Ikkuna, joka sisälsi edeltäjäänsä nähden aikuismaisempaa ja vakavampaa iskelmämusiikkia.

Tammikuussa 2012 Anja Niskaselta ilmestyi promosingle Sydämessä soi, joka on uusintaversio Kevään Sävel -kilpailussa vuonna 1985 kuullusta kappaleesta. Keväällä 2012 Anjalta ilmestyi promosingle Euroviisu-karsinnoissa mukana olleesta kappaleesta Love me do. Kappaleen on säveltänyt Anja Niskanen. Sen sanoituksesta ja sovituksesta vastaavat Anja Niskanen ja Thommy Fagerlund.

Kesällä 2012 Anja Niskanen solmi levytyssopimuksen Rocket Recordsin kanssa. Vuoden 2012 syksyllä häneltä ilmestyi ruotsinkielinen albumi Personligt ja vuonna 2013 suomenkielinen albumi Valoisat tunteet.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Niskanen on kouluttautunut liikunnan, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajaksi. Nykyään hän työskentelee kehitysvammaisten ohjaajana. Hän on toista kertaa naimisissa ja hänellä on kaksi lasta.[1]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumit:

Singlet:

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]