Andrew Yogan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Andrew Yogan
Henkilötiedot
Syntynyt4. joulukuuta 1991 (ikä 32)
Coconut Creek, Florida, Yhdysvallat
Kansalaisuus  Yhdysvallat
Jääkiekkoilija
Pelipaikka keskushyökkääjä
Maila vasen
Pituus 191 cm
Paino 93 kg
Pelaajaura
Pääsarjaura 2011–
Aik. seurat Windsor Spitfires (OHL)
Erie Otters (OHL)
Peterborough Petes (OHL)
Connecticut Whale (AHL)
Greenville Road Warriors (ECHL)
Hartford Wolf Pack (AHL)
San Antonio Rampage (AHL)
Cincinnati Cyclones (ECHL)
Iowa Wild (AHL)
Syracuse Crunch (AHL)
St. John’s IceCaps (AHL)
HC Bolzano (EBEL)
HC TWK Innsbruck (EBEL)
Fehérvár AV19 (EBEL)
Dornbirner EC (ICEHL)
HC Slovan Bratislava (SloEL)
HK Poprad (SloEL)
Graz 99ers (ICEHL)
NHL-varaus 100. varaus, 2010
New York Rangers

Andrew Yogan (s. 4. joulukuuta 1991) on yhdysvaltalainen jääkiekkoilija. Hän on New York Rangersin neljännen kierroksen varaus vuodelta 2010. Hän on ensimmäinen NHL:ään varattu Floridan osavaltiossa syntynyt pelaaja. Aiemmin Floridassa syntyneitä, mutta muualla kasvaneita pelaajia ovat olleet Val James, Dallas Eakins, Dan Hinote, Blake Geoffrion ja Brandon Maxwell.

Yogan pelasi juniorikiekkoa OHL:ssä, johon hänet varattiin Windsor Spitfireen vuonna 2007 varaustilaisuuden viidentenä pelaajana. Hänet oli sijoitettu 19. sijalle, koska joukkueet pelkäsivät, ettei hän ollut halukas pelaamaan OHL:ssä. Hän liittyi Erie Ottersiin vuonna 2008. Kaudella 2008–2009 ennen varausikään tulemista Yogan kärsi aivotärähdyksestä, joka saattoi tiputtaa hänen varausnumeroaan. Ennen aivotärähdystä jotkut pitivät häntä jopa potentiaalisena ensimmäisen kierroksen varauksena. Kaudella 2009–2010 Yogan teki 25 maalia ja 30 syöttöä Eriessä. Kaudella 2010–2011 hän pelasi runkosarjassa vain kymmenen ottelua ja pudotuspeleissä kolme kärsittyään olkapäävammasta. Vuonna 2011 hänet kaupattiin Peterborough Petesiin. Kaudella 2011–2012 Yogan valittiin 12.–18. maaliskuuta viikon pelaajaksi. Hän teki viikon aikana neljä maalia ja sai yhtä monta maalisyöttöä kolmessa pelaamassaan ottelussa. Kauden päättyessä Yogan oli OHL:n maalipörssin kuudes 41 osumalla ja pistepörssin 15. 78 pisteellä. Yogan uskoo itse parantaneensa puolustustaitojaan kauden aikana.

21. maaliskuuta 2012 Yogan allekirjoitti AHL-joukkue Connecticut Whalen kanssa try out -sopimuksen ja 26. maaliskuuta hän teki kolmen vuoden kaksisuuntaisen sopimuksen New York Rangersin kanssa. Hän pelasi kauden aikana vielä kaksi ottelua Whalessa ja teki niissä kaksi maalia sekä sai yhden syöttöpisteen. Molemmat maalit syntyivät hänen ammattilaisdebyytissään 9. huhtikuuta 2011.

Varaushetkellään Yogan piti käsiään ja laukaustaan parhaina ominaisuuksinaan jääkiekkoilijana. Suurimpana kehitettävänä asiana hän piti luistelunopeuttaan. Hänen nopeuden puutteensa voi johtua siitä, että hän aloitti jääkiekon pelaamisen vanhempana, kuin useimmat.

6. lokakuuta 2014 Yogan kaupattiin Rangersista yhdessä Steven Kampferin kanssa Florida Panthersin organisaatioon vaihdossa Joey Crabbiin.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Andrew Yogan