Andrea Elson

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Andrea Elson
Andrea Elson.jpg
Syntymäaika 6. maaliskuuta 1969 (ikä 49)
Syntymäpaikka Yhdysvallat New York, New York
Aktiivisena 1983–1998
Ammatti näyttelijä
Merkittävät roolit Lynn Tanner
(Alf)
Puoliso Scott Hopper (1993–)
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
Ehdokkuudet

Andrea Elson (s. 6. maaliskuuta 1969 New York, New York) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan televisiosarjasta Alf.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elson esiintyi ensi kerran televisiosarjassa Simon & Simon vuonna 1983, jonka jälkeen hänellä oli päärooli lyhyeksi jääneessä televisiosarjassa Tietokonejengi vuosina 1983-1984. Sarjan päätyttyä Elson vieraili vielä Silver Spoons -sarjassa ennen kuin sai uransa merkittävimmän roolinsa Tanner perheen tyttärenä Lynn Tannerina televisiosarjassa Alf. Hän näytteli roolissa neljä vuotta, jonka aikana Elson oli kahdesti ehdolla parhaaksi nuoreksi näyttelijäksi Young Artist gaalassa vuosina 1987 ja 1989. Sarjan jälkeen Elson teki lähinnä vierasesiintymisiä televisiosarjoissa, kuten Parker Lewis ei mene halpaan, Pulmuset ja Hulluna sinuun.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elson kärsi bulimiasta Alf-sarjan toisen tuotantokauden lopulla, joka jatkui pitkään näyttelijäurallaan. Hän meni naimisiin tuotantoapulaisen Scott Hopperin kanssa vuonna 1993 ja pari sai lapsen vuonna 1997. Tuolloin Elsonin bulimia helpotti ja hän vieraili Tunteita ja tuoksuja saippuasarjassa muutaman jakson verran. Elson päätti kuitenkin jättää näyttelemisen keskittyäkseen lapseensa ja kehitteillä olevaan elämäntyyliohjelmaan.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. ALF in People Magazine Stephan's ALF-Page 26.6.2000 Viitattu 13.10.2009 (englanniksi)
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.