Andi Deris

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Andreas Deris
Andi live.JPG
Andi Deris Helloweenin keikalla 2006.
Syntynyt 18. elokuuta 1964 (ikä 53)
Kotoisin Karlsruhe,  Länsi-Saksa
Taiteilijanimet Andi Deris
Tyylilajit Power metal
Soittimet Laulu
Yhtyeet Helloween
Pink Cream 69
MusicBrainz

Andi Deris (s. 18. elokuuta 1964 Karlsruhe, Länsi-Saksa) on power metal -yhtye Helloweenin laulaja. Deris tuli yhtyeeseen Michael Kisken tilalle, vuonna 1993 julkaistun Chameleon-albumin jälkeen. Ennen liittymistään Helloweeniin Deris lauloi Pink Cream 69 -nimisessä yhtyeessä kuusi vuotta. Deris on tehnyt myös kaksi soololevyä.

Deris muutti Saksasta yhdeksänkymmentäluvun puolivälin jälkeen perheineen asumaan Teneriffalle Kanariansaarille, mihin hän myös rakensi kotistudionsa. Helloweenin albumit vuoden 2000 The Dark Ridesta lähtien on kokonaisuudessaan tuotettu Andin Mi Sueno -studiolla.

Lapsuus ja nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Andreas Deris syntyi 18. elokuuta 1964 Karlsruhessa, Saksassa. 15-vuotiaana Andi aloitti laulamisen ja perusti ensimmäisen bändinsä nimeltä Paranoid jonka nimi vaihtui kaksi vuotta myöhemmin Namelesiksi. Rumpalina toimi Ralf Maurer joka myös soittaa rumpuja Andin soololevyillä ja on ollut Andin hyvä ystävä kuudennesta luokasta asti. Vuonna 1984 Andi ja Ralf perustivat bändin nimeltä Kymera, mutta Ralph päätti lopettaa ja hän meni yliopistoon. Kosta Zafiriou tuli hänen tilalleen rumpuihin. Kolme vuotta myöhemmin Andi ja Kosta vaihtoivat bändin nimen Pink Cream 69ksi, jonka ensimmäinen kokoonpano oli Andi Deris, Alfred Koffler, Dennis Ward ja Kosta Zafiriou. Bändistä tuli suosittu euroopassa, kun he voittivat Metal Hammerin uusi tulokas palkinnon vuonna 1988 levytyssopimus syntyi silloisen CBS'n kanssa joka tunnetaan nykyään nimellä Sony Music. Ensimmäinen albumi Pink Cream 69 joka julkaistiin vuonna 1989 sai hyvän vastaanoton kriitikoilta ja yleisöltä. Bändi keikkaili White Lion nimisen bändin lämppärinä ja vuonna 1990 he soittivat ensimmäistä kertaa Yhdysvalloissa. Seuraava levy One Size Fits All julkaistiin vuonna 1991 ja se nousi joissain euroopan maissa levylistojen sijalle 1. Vuonna 1992 Pink Cream 69 keikkaili ensimmäistä kertaa Japanissa ja Suomessakin kahdesti Europen lämmittelijänä. Kolmas albumi Games People Play 1993. Vuonna 1994 kolmen Pink Cream 69 -albumin jälkeen Andi joutui kohtaamaan suuren haasteen korvatessaan Michael Kisken Helloweenin laulajana. Kiske oli eronnut Helloweenista kaupalliseksi flopiksi jääneen Chameleon-levyn jälkeen musiikillisten erimielisyyksien takia. Andi kesti paineet ja suoriutui debyytistään Helloween -laulajana todella hyvin. Vuonna 1994 julkaistu Master of the Rings herätti Helloweenin jälleen henkiin. Master of the Ringsin jälkeen Helloween on julkaissut 8 studioalbumia, 2 livelevyä, 1 coverlevyn ja Andi julkaissut myös kaksi soololevyä.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Soolotuotanto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailut albumeilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]