Amber Rose

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Amber Rose

Amber Rose, oikealta nimeltään Amber Levonchuck (s. 21. lokakuuta 1983 Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen malli, artisti, näyttelijä ja muotisuunnittelija.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amber Rose alkoi tanssia stripteasea 15-vuotiaana salanimellä "Paris" sen jälkeen kun hänen 20 vuotta armeijassa palvellut isänsä erosi hänen äidistään. Muusikko Kanye West huomasi hänet Ludacrisin musiikkivideossa "What Them Girls Like". Sen jälkeen he seurustelivat pari vuotta 2008–2010.

Rose sai huomiota poseerattuaan Louis Vuittonin lenkkari-printtimainoksessa.

Syyskuussa 2009 Rose kertoi aikeistaan julkaista oman aurinko- ja silmälasimallistonsa. New Yorkin muotiviikoilla Rose toimi catwalkilla mallina Celestinolle. Rose on tehnyt muutamia cameo-rooleja musiikkivideoissa, kuten Ludacrisin "What Them Girls Like", Young Jeezyn "Vacation", Nicki Minajin "Massive Attack", Fabolousin "You Be Killin 'Em" ja Wiz Khalifan "No Sleep". Vuonna 2010 Rose esiintyi Russel Simmonsin tosi-tv -ohjelmassa Running Russel Simmons. Vuonna 2011 hän oli vierailevana tuomarina tosi-tv -kilpailu RuPaul's Dragracen kolmannella kaudella. Hän oli tuomarina Master of the Mix -tositelevisio-ohjelman DJ-kilpailun toisella kaudella. Marraskuussa 2011 Rosesta tuli Smirnoffin edustaja ja hän esiintyi yhtiön mainoksissa. Rose julkaisi 10. tammikuuta 2012 ensimmäisen singlensä "Fame", jossa on mukana Wiz Khalifa, ja toisen singlen "Loaded" 6. helmikuuta 2012. Hän esiintyi entisen miehensä Wiz Khalifan albumilla O.N.I.F.C..

Laulaja Miley Cyruksen äiti on ollut Rosen manageri.

Rose vieraili MTV2:n ohjelmassa Wild'n Out, ja hänellä oli rooli elokuvassa School Dance, jonka hänen nykyinen managerinsa Nick Cannon on ohjannut.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosen vanhemmat ovat isä Michael Levonchuck ja Kap Verdestä kotoisin oleva äiti Shauna Soares. Rose asui lapsena Etelä-Philadelphiassa.

Rose alkoi seurustella räppäri Wiz Khalifan kanssa vuoden 2011 alussa. Pari kihlautui 1. maaliskuuta 2012 ja meni naimisiin 8. heinäkuuta 2013. Heidän poikansa Sebastian Taylor Thomaz syntyi 21. helmikuuta 2013. Perhe asui vuorotellen Los Angelesissa ja Pennsylvaniassa. Rose jätti erohakemuksen Khalifasta 22. syyskuuta 2014 ilmoittaen syyksi sovittamattomat erimielisyydet ja aikeensa hakea heidän poikansa yksinhuoltajuutta.

Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2007 A Haunting Jessie 1 jakso
2008 Better Off Alone Jennifer lyhytelokuva
2010 The Hills omana itsenään 1 jakso
2010 Running Russell Simmons omana itsenään 1 jakso
2011 RuPaul's Drag Race omana itsenään vieraileva tuomari
2011-2012 Master of the Mix omana itsenään tuomari
2012 Gang of Roses 2: Next Generation Tara X elokuva
2014 School Dance MarryWanna elokuva
2014 Selfie FitBrit tv-sarja
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Amber Rose