Amber Rose

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Amber Rose

Amber Rose, oikealta nimeltään Amber Levonchuck (s. 21. lokakuuta 1983 Philadelphia, Pennsylvania, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen malli, artisti, näyttelijä ja muotisuunnittelija.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amber Rose alkoi tanssia stripteasea 15-vuotiaana salanimellä "Paris", sen jälkeen kun hänen 20 vuotta armeijassa palvellut isänsä erosi hänen äidistään. Muusikko Kanye West huomasi hänet Ludacrisin musiikkivideossa "What Them Girls Like". Sen jälkeen he aloittivat romanttisen suhteen joka kesti vuodesta 2008 vuoteen 2010.

Rose sai huomiota poseerattuaan Louis Vuittonin lenkkari -printtimainoksessa.

Syyskuussa 2009 Rose kertoi aikeistaan julkaista oman aurinko- ja silmälasimallistonsa. New Yorkin muotiviikoilla Rose toimi catwalkilla mallina Celestinolle. Rose on tehnyt muutamia cameo- rooleja musiikkivideoissa, kuten Ludacrisin "What Them Girls Like", Young Jeezyn "Vacation", Nicki Minajin "Massive Attack", Fabolousin "You Be Killin 'Em" ja Wiz Khalifan "No Sleep". Vuonna 2010 Rose esiintyi Russel Simmonsin tosi-tv -ohjelmassa Running Russel Simmons. Vuonna 2011 hän oli vierailevana tuomarina tosi-tv -kilpailu RuPaul's Dragracen kolmannella kaudella. Hän oli tuomarina Master of the Mix -tosi-tv DJ -kilpailun toisella kaudella. Marraskuussa 2011 Rosesta tuli Smirnoffin edustaja ja hän esiintyi yhtiön mainoksissa. Rose julkaisi debyyttisinglensä "Fame", jossa on mukana Wiz Khalifa, 10. tammikuuta 2012 ja toisen singlen "Loaded" 6. helmikuuta 2012. Hän esiintyi ex-miehensä Wiz Khalifan albumilla O.N.I.F.C..

Laulaja Miley Cyruksen äiti on ollut Rosen manageri.

Rose vieraili MTV2n ohjelmassa Wild'n Out, ja hänellä oli rooli elokuvassa School Dance, jonka hänen nykyinen managerinsa Nick Cannon on ohjannut.

Henkilökohtainen elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rosen vanhemmat ovat isä Michael Levonchuck ja Kap Verdestä kotoisin oleva äiti Shauna Soares. Rose kasvoi etelä-Philadelphiassa.

Rose alkoi seurustella räppäri Wiz Khalifan kanssa vuoden 2011 alussa. Pari kihlautui 1. maaliskuuta, 2012 ja meni naimisiin 8. heinäkuuta 2013. Heidän poikansa Sebastian Taylor Thomaz syntyi 21. helmikuuta 2013. Rose, Khalifa ja heidän poikansa jakoivat aikansa Los Angelesin ja Pennsylvanian kotien välillä. Rose jätti eroanomuksen Khalifasta 22. syyskuuta 2014 ilmoittaen syyksi sovittamattomat erimielisyydet ja aikeensa hakea heidän poikansa yksinhuoltajuutta.


Filmografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuosi Nimi Rooli Huomioita
2007 A Haunting Jessie 1 jakso
2008 Better Off Alone Jennifer lyhytelokuva
2010 The Hills omana itsenään 1 jakso
2010 Running Russell Simmons omana itsenään 1 jakso
2011 RuPaul's Drag Race omana itsenään vieraileva tuomari
2011-2012 Master of the Mix omana itsenään tuomari
2012 Gang of Roses 2: Next Generation Tara X elokuva
2014 School Dance MarryWanna elokuva
2014 Selfie FitBrit tv-sarja

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Amber Rose