Smirnoff

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tämä artikkeli käsittelee alkoholijuomamerkkiä. Smirnoff-nimisiä henkilöitä on lueteltu sivulla Smirnov (sukunimi); nimen muita merkityksiä on lueteltu sivulla Smirnov.
Smirnoff vodka

Smirnoff on tunnettu alkoholijuomamerkki. Alun perin yhtiön perusti 1860-luvulla Pjotr Smirnov Moskovassa.

Hänen tislaamonsa käytti ensimmäisenä maailmassa tislauksessa hiilimenetelmää. Pjotr Smirnov kuoli 1910, ja hänen seuraajakseen tuli Vladimir Smirnov. Lokakuun vallankumouksen aikana tehdas kuitenkin kaapattiin ja perhe joutui pakenemaan maasta. Vladimir Smirnov käynnisti tehtaan toiminnan uudestaan 1920 Istanbulissa, Osmanien valtakunnassa. Neljä vuotta myöhemmin hän muutti Lviviin, Puolaan ja alkoi myydä vodkaa siellä nimellä Smirnoff. Uusi tuote oli menestys, ja 1930-luvun lopulla mennessä sitä vietiin kaikkiin Euroopan maihin. Toinen tehdas perustettiin Pariisiin 1925.

Suuri lama pakotti 1934 Vladimir Smirnovin kuitenkin myymään tuotemerkin yhdysvaltalaiselle Rudolph Kunettille, joka muutti yhtiön Yhdysvaltoihin. Vodkacoctailien suosion ja menestyneiden mainoskampanjoiden vuoksi Smirnoff-vodka on nykyisin maailman myydyin vodkamerkki.lähde? Nykyisin sen omistaa brittiläinen juomajätti Diageo.

Smirnoff-vodka on tuotesijoittelun ansiosta vilahtanut vuosien varrella monissa James Bond -elokuvissa, ensimmäisestä Salainen agentti 007 ja tohtori No -elokuvasta lähtien. Alkuperäisissä Ian Flemingin romaaneissa Bond kuitenkin suosi nimetöntä puolalaista tai venäläistä vodkaa.

1990-luvulla Smirnoff esitteli uusia nuorille suunnattuja juomia Britanniassa, myöhemmin Manner-Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä ruokaan, juomiin, ravintoon tai ruoanlaittoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.