Alysa Liu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mitalit
Alysa Liu vuonna 2019
Alysa Liu vuonna 2019
Maa:  Yhdysvallat
MM-kilpailut
Pronssia Pronssia Montpellier 2022 yksinluistelu

Alysa Liu (s. 8. elokuuta 2005) on yhdysvaltalainen taitoluistelija.

Hän on historian nuorin luistelija joka on saavuttanut Yhdysvaltain-mestaruuden, sillä Liu voitti ensimmäisen kultansa vain 13-vuotiaana. Seuraavana vuonna hän teki lisää historiaa uusimalla mestaruutensa. Kansainvälisesti junioritasolla kilpaillessaan hän saavutti 2019-2020 kaudella MM-pronssia, kaksi juniorien Grand Prix-kultaa ja Grand Prix finaalin hopeamitalin.

Liu tiedetään erityisesti hänen hyppylahjoistaan, sillä hän on ensimmäinen amerikkalaisnainen joka on hypännyt kilpajäillä neloishypyn ja ensimmäinen amerikkalainen juniorinainen joka on taitanut kolmoisakselin. Hän on myös historian ensimmäinen naisluistelija joka on esittänyt samassa ohjelmassa sekä kolmoisakselin että neloishypyn.

Kummassakin aikuisten sarjan Grand Prix-kilpailussaan 2021 Liu sijoittui viiden parhaan joukkoon mutta jäi niukasti mitaleilta. Samalla kaudella hän saavutti MM-pronssia ja sijoittui vuoden 2022 talviolympialaisissa Pekingissä yksinluistelun seitsemmänneksi pistein 208,95.

9. huhtikuuta 2022 vain 16-vuotias Liu ilmoitti Instagramin kautta lopettavansa kilpaluistelun. Hän kertoi olevansa tyytyväinen saavutuksiinsa ja "haluavansa siirtyä eteenpäin elämässään".[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. "Alysa Liu retires from figure skating competition at age 16". NBC Sports, 9.4.2022. Artikkelin verkkoversio.