Ally Walker

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ally Walker
Henkilötiedot
Koko nimi Allene Damian Walker
Syntynyt 25. elokuuta 1961 (ikä 57)
Yhdysvaltain lippu Tullahoma, Tennessee
Ammatti näyttelijä
Näyttelijä
Aktiivisena 1988–
Merkittävät roolit Tri. Samantha Waters
(Pimeyden sydän)
June Stahl
(Sons of Anarchy)
Ehdokkuudet
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Allene Damian Walker (s. 25. elokuuta 1961 Tullahoma, Tennessee, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan televisiosarjoista Pimeyden sydän ja Sons of Anarchy.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Walker opiskeli biokemistiksi Kalifornian yliopistossa[1] ja työskenteli sittemmin tutkijana geenitekniikan parissa valmistautuessaan UCLA lääkintäkouluun. Walker kuitenkin kiinnostui näyttelemisesti vietettyään yhden lukukauden Lontoossa Richmond College of Artsissa.

Sittemmin Walker päätyi televisioon vuonna 1988 saatuaan ensimmäisen roolin televisiosarjasta Santa Barbara. Vierailun jälkeen Walker on esiintynyt pääosin draama-, komedia-, ja rikossarjoissa ja muutamissa elokuvissa. Hän esiintyi 1990-luvulla muun muassa televisiosarjoissa Matlock, Koira haudattuna, Kauhua kryptasta, Moon Over Miami ja Kameleontti. Lisäksi Walker esiintyi elokuvissa Viimeinen majapaikka, Täydellinen sotilas ja Unta vai rakkautta.

Myös 2000-luvulla Walker esiintyi pääosin televisiosarjoissa, kuten Sleeper Cell, Teho-osasto, Shield – lain varjolla, Sano että rakastat, Kova laki, Boston Legal, CSI ja Kova laki: Erikoisyksikkö.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ally Walker NNDB. Viitattu 20.3.2011 (englanniksi)