Allen Lanier

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Allen Lanier (keskellä)

Allen Glover Lanier (25. kesäkuuta 1946 Long Island, New York Yhdysvallat14. elokuuta 2013[1]) oli amerikkalainen Blue Öyster Cult-yhtyeessä soittanut muusikko. Kovana tupakkamiehenä tunnettu Lanier soitti yhtyeessä kitaraa ja kosketinsoittimia. Hän seurusteli aikoinaan muusikko Patti Smithin kanssa. Lanier soitti myös John Calen ja Jim Carrollin kanssa.

Lanier oli mukana Blue Öyster Cult-yhtyeessä sen perustamisesta, eli vuodesta 1967 asti. Yhtye tunnettiin aluksi nimillä Soft White Underbelly ja Stalk Forrest Group. Hänen yhtyeelle tekemiä kappaleita ovat mm. "True Confessions", jonka hän myös itse lauloi, "Tenderloin", "Searchin' For Celine", "In Thee" ja "Lonely Teardrops". Hän erosi yhtyeestä vuonna 1985 pettyneenä yhtyeen silloiseen musiikilliseen suuntaukseen, mutta palasi kuitenkin takaisin vuonna 1987.

Vuonna 2007 Lanier siirtyi sivuun BÖC:n lavakokoonpanosta. Yhtyeen kotisivujen ja Facebook-päivitysten mukaan hän "jäi eläkkeelle" yhtyeen toiminnasta ja eli Manhattanilla vaimonsa kanssa. Lanier oli mukana vuoden 2012 lopulla järjestetyssä Blue Öyster Cultin 40-vuotisjuhlakonsertissa, joka jäi hänen viimeiseksi julkiseksi esiintymisekseen.

Lanier sairasti keuhkoahtaumatautia, johon hän menehtyi elokuussa 2013.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]