Eric Bloom

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Eric Bloom.

Eric Bloom (s. 1. joulukuuta 1944 New York) on yhdysvaltalainen muusikko, joka tunnetaan parhaiten Blue Öyster Cult -yhtyeen päälaulajana ja kitaristina. Bloom tunnetaan kovana scifi-fanina ja hänen kitarastaan käytettiin nimitystä "stun"-guitar. Nimitys tullee Star Trek -sarjan aseista.

1960-luvun lopulla koulusta valmistumisen jälkeen Bloom toimi roudarina ja teknikkona sekä musiikkikaupan myyjänä. Kaupassa hän tutustui Soft White Underbelly -yhtyeen jäseniin ja pääsi heidän lavateknikoksi. Yhtyeen laulajan erottua 1969 Bloomista tuli yhtyeen laulaja. Soft White Underbellystä tuli ensin Stalk Forrest Group ja vuonna 1970 lopulta Blue Öyster Cult.

Blue Öyster Cult nousi suureen suosioon 1970-luvun puolivälissä ja Eric Bloom piti yllä yhtyeen hevi-imagoa pukeutumalla lavalla nahkavaatteisiin ja peililaseihin. Hänen imagonsa oli vastakohta kitaristi Donald "Buck Dharma" Roeserille, joka pukeutui lavalla valkoisiin pukuihin.

Bloom on kirjoittanut lauluja tunnettujen scifi-kirjailijoiden, kuten Michael Moorcock, Eric Van Lustbader ja John Shirley, kanssa.

Tämä muusikkoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.