Näkymättömät lapset

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta All the Invisible Children)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Näkymättömät lapset
All the Invisible Children
Ohjaaja
Käsikirjoittaja Mehdi Charef
Joie Lee
Kátia Lund
Jordan Scott
Stefano Veneruso
Diego De Silva
Cinqué Lee
Säveltäjä Terence Blanchard
Maurizio Capone
Ramin Djawadi
Stribor Kusturica
Antonio Pinto
Rokia Traoré
Kuvaaja Jim Whitaker
Vittorio Storaro
Michel Amathieu
Leikkaaja Barry Alexander Brown
Valmistustiedot
Valmistusmaa Ranska, Italia
Tuotantoyhtiö
  • MK Film Productions S.r.l.
  • RAI Cinemafiction
Levittäjä 01 Distribution
Ensi-ilta 2005
Kesto 123 min
Alkuperäiskieli englanti
italia
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Näkymättömät lapset (engl. All the Invisible Children) on vuonna 2005 valmistunut episodielokuva,[1] jonka teemana on lapsuus ja hyväksikäyttö. Se on seitsemän lyhytelokuvan kokoelma, jonka osista kukin keskittyy eri lapsiin. Elokuvan kokonaispituus on 123 minuuttia[1].

Elokuva sai ensi-iltansa Venetsian elokuvajuhlilla 1. syyskuuta 2005.

Episodien kuvaus lyhyesti (esitysjärjestyksessä)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tanza, ohjaaja Mehdi Charef (sijoittuu Afrikkaan; maata ei kerrota täsmällisesti mutta episodi kuvattiin Burkina Fasossa). - Lapsisotilas komennetaan räjäyttämään rakennus. Hän saapuu rakennukseen asentaakseen pommin. Rakennus osoittautuu kouluksi, ja poika päättää olla räjäyttämättä sitä.
  2. Blue Gypsy, ohjaaja Emir Kusturica (sijoittuu Serbia ja Montenegroon) - Poika vapautetaan nuorisovankilasta. Hän haluaa ryhtyä parturiksi mutta hänen isänsä pakottaa hänet jälleen varastamaan.
  3. Jesus Children of America, ohjaaja Spike Lee (sijoittuu Yhdysvaltoihin) - Huumeriippuvainen pariskunta on saanut HIV-tartunnan. Heillä on tytär, joka on myös saanut tartunnan ja joutunut sen vuoksi kiusatuksi koulussa. Näyttelijöinä ovat muun muassa Rosie Perez Ruthien osassa ja Hannah Hodson Blancana.
  4. João and Bilú, ohjaaja Kátia Lund (sijoittuu Brasiliaan) - Poika ja tyttö ansaitsevat rahaa keräämällä kierrätykseen tyhjiä tölkkejä, pahvia, yms.
  5. Jonathan, ohjaajat Ridley Scott ja Jordan Scott (sijoittuu Isoon-Britanniaan) - Sotakuvaaja Jonathan (David Thewlis) palaa nuoruusmuistoihinsa.
  6. Ciro, ohjaaja Stefano Veneruso (sijoittuu Napoliin, Italiaan) - Kaksi poikaa varastavat kellon liikennevaloissa Mercedes SUV:ssään odottavalta mieheltä ja myyvät sen huvipuistossa työskentelevälle miehelle rahaa ja ilmaista huvipuistolaitteissa ajelua vastaan.
  7. Song Song and Little Cat, ohjaaja John Woo (sijoittuu Kiinaan) - Vanha mies löytää hylätyn tyttövauvan ja ottaa tämän huollettavakseen. Vanhuksen kuoltua tyttö päätyy miehelle, jolla on ryhmä lapsia tekemässä hänelle töitä ruokansa eteen. Tytön täytyy myydä kukkia kadulla ja palata joka ilta antamaan päivän tienestinsä johtajalle. Johtaja suuttuu, kun tyttö ei tienaa tarpeeksi rahaa. Tytön iloisuus rinnastetaan rikkaan tytön ja tämän äidin ilottomuuden kanssa. Nämä hahmot kytkeytyvät yhteen rikkaan tytön pois heittämän ja köyhän tytön huoltajan löytämän nuken kautta.

Tuotannon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Näkymättömät lapset on tuottaja Chiara Tilesin luomus. Hän työskenteli yhdessä Stefano Veneruson, MK Film Productionsin tuottajakumppaninsa kanssa toteuttaakseen tämän elokuvan, joka koostuu seitsemästä arvovaltaisten ohjaajien ohjaamasta osiosta. Kukin ohjaajista kertoo omasta näkökulmastaan ainutkertaisia tarinoita lasten olosuhteista omissa maailmankolkissaan.

Projektin monimutkaisuus ja varsinainen päämäärä mielessään tuottajat tunsivat tarvetta ottaa mukaan erilaisia persoonallisuuksia ja yhteisöjä. Näkymättömien lasten tuottajia olivat Maria Grazia Cucinotta, Chiara Tilesi ja Stefano Veneruso MK Film Productionsista apulaistuottajinaan Gaetano Daniele, Anna Rita Dell’Atte, Cesare Falletti di Villafalletto ja Andrea Piedimonte. Elokuvan rinnakkaistuottajana oli Rai Cinema ja levittäjänä Italiassa 01 Distribution.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]