Alicia Rhett

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Rhett elokuvassa Tuulen viemää 1939.

Alicia Rhett (1. helmikuuta 1915 Savannah, Georgia3. tammikuuta 2014 Charleston, Etelä-Carolina[1]) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja muotokuvamaalari, joka muistetaan parhaiten India Wilkesin roolista elokuvassa Tuulen viemää (1939).

Rhett syntyi Savannah’ssa, Georgian osavaltiossa. Hänen äitinsä oli liverpoolilainen maahanmuuttaja Isabelle Murdoch ja isänsä armeijan työntekijä ja insinööri Edmund M. Rhett. Isä kuoli tyttärensä varhaislapsuudessa, ja Alicia muutti äitinsä kanssa Charlestoniin, Etelä-Carolinaan, jossa hän ajan mittaan sai töitä teatterista.

Rhettin maine perustuu pitkälti yhteen elokuvaan. Hän sai roolinsa Hollywood-ohjaaja George Cukorin löydettyä hänet vuonna 1936. Pian Rhett kuitenkin palasi Etelä-Carolinaan ja vetäytyi elokuvamaailmasta 1941 ”sopivien roolien” vähyyden vuoksi.

Rhett harrasti kuvataidetta jo lyhyen näyttelijänuransa aikana. Hän piirsi kuvausten välissä muotokuvia ja sketsejä kanssanäyttelijöistä; myöhemmin hän maalasi muotokuvat mm. amiraali Louis Emil Denfeldistä sekä Estellene P. Walkerista, jonka kuva on Etelä-Carolinan osavaltiollisessa kirjastossa. Hän myös kuvitti kirjoja, kuten South Carolina Indians -teoksen vuonna 1965.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.