Ali Bin Al-Hussein

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Prinssi Ali Bin Al-Hussein vuonna 2012.

Jordanian prinssi Ali Bin Al-Hussein (arab. الأمير علي بن الحسين‎‎; s. 23. joulukuuta 1975 Amman) on Jordanian entisen kuninkaan Husseinin kolmas ja tämän silloisen puolison, kuningatar Alian toinen lapsi. Prinssi Alin väitetään olevan profeetta Muhammedin suora jälkeläinen 43. polvessa. Hän kuuluu hašimidien sukuun.

Prinssi Ali on opiskellut kotimaansa lisäksi Britanniassa ja Yhdysvalloissa. Hän valmistui vuonna 1993 Connecticutin Salisbury Schoolista, jossa hän menestyi painissa. Lopullisesti hän lopetti opiskelunsa vuonna 1999 valmistuttuaan Princetonin yliopistosta. Samana vuonna Alin isä Hussein kuoli.

Ali toimii nykyisin Jordanian jalkapalloliiton puheenjohtajana. Hän on perustanut myös Länsi-Aasian jalkapalloliiton, jonka puheenjohtajana hän myös toimii nykyisin. Länsi-Aasian jalkapalloliittoon kuuluu nykyisin 13 jäsenmaata. Tammikuusta 2011 asti Ali on toiminut myös kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn varapuheenjohtajana. Tammikuussa 2015 hän asettui ehdolle FIFAn puheenjohtajaksi. Vastaehdokkaana hänellä on 17 vuotta FIFAa johtanut sveitsiläinen Sepp Blatter sekä ranskalainen Jérôme Champagne.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.