Alhola

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Alhola
DVD-julkaisun kansi.
DVD-julkaisun kansi.
Tyyli draama
Kestoaika 45-50 min / jakso
Pääosissa Esko Varonen
Hannu Raatikainen
Veli-Petteri Rajanti
Markku Peltola
Alkuperämaa Suomi Suomi
Verkko Yle TV2
Esitetty 18. helmikuuta 1991 – 11. maaliskuuta 1991
Tuotantokausia 1
Jaksoja 4
Tuotanto
Tuottaja(t) Peppi Kajanne
Ohjaaja(t) Jaakko Pyhälä
Käsikirjoittaja(t) Jari Forsman
Tuotantoyhtiö(t) MTV-teatteri
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Alhola on MTV Teatteritoimituksen tuottama neliosainen minisarja, joka esitettiin Yle TV2 -kanavalla kevättalvella 1991. Sarjan ohjasi Jaakko Pyhälä ja käsikirjoitti Jari Forsman. Tuottajana toimi Peppi Kajanne. Pääosia esitti teatteriryhmänä ja rock-yhtyeenä tunnettu Motelli Skronkle.

Sarjan tapahtumapaikka on pieni suomalainen maalaiskylä, jossa aikamiespojat Lassi, Unni ja Manu Alhola asuvat edelleen äitinsä kuoleman jälkeen kotitilallaan. Kukaan pojista ei käy töissä, vaan perheen nuorinkin – kolmekymppinen Manu – on jo eläkkeellä. Alholoiden tuttavapiiriin kuuluu viinaanmenevä Pauli, jolla on tapana tehdä äidilleen nauhoituksia Panasonic-mankalla. "Kello on taas kaksikymmentä vajaa neljä – ja äiti, en ole vielä puhunut tästä asiasta – mutta nyt en ole kahteen viikkoon ottanut viin..", krapulainen Pauli ennättää supattaa kasetille, ennen kuin hänet keskeyttää kylään tuleva Lassi.

Liki naapurissa asuvan Nesiän lahkolaisperheen isä, saarnaaja Väinö, kovasti ihailee hikisiä lihaksia:"Kreikassa nuoret pojat painivat alasti ja heidän vartalonsa oli öljytty." Hänen poikansa Petteri on eri mieltä:"Paini on rumaa. Hyi, että se onkin rumaa." "Kyllä Petteri pitää samasta kuin isänsä!", toteaa Mamma Nesiä napakasti. Kun Petteri on ollut tuhma, hänen pitää näyttää pyllyä isälle, ja isä sivaltaa märällä vaatteella. "Isä on löytänyt Sanan. Isällä on oikeus sanoa kaikille kaikenlaista, sillä isän kieli puhuu totta."

Alholan nyrjähtänyt maailma muistuttaa hieman Matti Ijäksen Katsastusta.

Näyttelijät

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  • Alhola-foorumi
Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.