Alfa-kurssi

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Alfa-kurssi on kristinuskon perusteita käsittelevä kurssi. Se on suunnattu kaikille kristinuskosta kiinnostuneille, erityisesti äskettäin uskoontulleille sekä niille, jotka haluavat tarkistaa käsityksiään kristinuskosta. Alfa-kursseja järjestävät kristilliset seurakunnat ja yhdistykset yli 150 maassa. Suomessa kursseja pitävät esimerkiksi Kansan Raamattuseura, luterilaiset seurakunnat ja vapaat kristilliset seurakunnat.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Alfa-kurssi syntyi 1980-luvulla Englannin anglikaanikirkossa ja levisi 1990-luvulla nopeasti eri puolille maailmaa ja eri kirkkokuntiin. Alfa-kursseilla käytettävän materiaalin oikeudet ovat kansainvälisellä Alfa-yhteisöllä, jonka keskuspaikkana on kurssin syntyseurakunta, Holy Trinity Brompton -seurakunta Lontoossa.

Kurssin sisältö ja tavoitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kurssi muodostuu useimmiten kymmenestä kokoontumisesta sekä viikonlopusta. Kurssilla käsitellään muun muassa seuraavia aiheita: ”Kuka Jeesus on? Miten ja miksi rukoilla? Parantaako Jumala tänäänkin?” Tilaisuuden alussa on ruokatarjoilu, jonka aikana osallistujat voivat tutustua toisiinsa. Opetuspuheen jälkeen keskustellaan pienryhmissä.

Keskustelun tarkoituksena on antaa ihmisille mahdollisuus kysellä ja esittää omia mielipiteitään vapaasti. Itse opetus noudattaa kuitenkin yhtenäistä linjaa, jossa painottuvat henkilökohtaisen uskonratkaisun korostaminen ja armolahjojen käyttö. Yhtenäisen linjan taustalla on yhden miehen, Nicky Gumbelin kirjoittama kurssi- ja oheismateriaali. Se, kuinka tiukasti hyvinkin erilaisissa seurakunnissa järjestettävät alfa-kurssit pitäytyvät alkuperäiseen opetusmateriaaliin, vaihtelee jonkin verran. Kurssin kansainväliset oikeudenhaltijat ovat joutuneet tiukentamaan tekijänoikeuksia kurssin yhtenäisyyden takaamiseksi.

Alfa-kurssin käyneitä rohkaistaan olemaan aktiivisia ja kantamaan vastuuta omassa kotiseurakunnassaan ja erityisesti osallistumaan tuleville alfa-kursseille vastuunkantajina. Näin Alfa-kurssin on erityisesti maallikkoaktiivisuutta lisäävä seurakunnallinen työmuoto.

Alfa-kursseja järjestetään myös esimerkiksi varhaisnuorille, nuorille ja vangeille erityisen sovelletun materiaalin kanssa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]