Aihe sivulla Keskustelu wikiprojektista:Sata naista Wikipediaan

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Juha Kämäräinen (keskustelumuokkaukset)

Kannattaisiko artikkelitoiveista tehdä ennakkoon henkilönimillä haut ainakin Artoon, ehkä myös Melindaan ja Fennicaan. Kaksi ensinmainittua pystyisi linkittämään hakuina suoraan artikkelitoiveen yhteyteen. Arto-hauista käy ilmi kausijulkaisujen numerot, ne voisi hankkia valmiiksi tai tilata artikkelikopioita Varastokirjastosta.

Sanahirviö (keskustelumuokkaukset)

Ilman muuta olisi hienoa, että olisi mahdollisimman paljon taustatyötä tehtynä. Jos tällaiseen on jollakulla aikaa ja mahdollisuuksia, niin upea juttu! Miten tuloksia saisi esille selkeällä tavalla? Laitoin sivun alareunaan Tietolähteitä-kohdan, kun ajattelin, että voisi olla siistimpää pitää toivelistat puhtaina ja koota linkkejä toiseen kohtaan. Mitä arvelet?

Juha Kämäräinen (keskustelumuokkaukset)

Helppo laittaa siihen muutama malliksi ja suppeat ohjeet. Rajoitun esimerkeissä vain Artoon

Sanahirviö (keskustelumuokkaukset)

Jos lisäät useampia niin laittaisitko sukunimen mukaan aakkosjärjestykseen, tulee helppokäyttöisempi lista.

Sanahirviö (keskustelumuokkaukset)

Joo, tuo lienee toimiva tapa. Linkit ilmeisesti toimivat vain kirjaston verkossa tms, nyt ainakin minulle Nenola-linkistä tulee error?

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Käyttäjä:Silvonen heitti toisaalla yhden hyvän henkilöryhmän käsiteltäväksi: Luettelossa Luettelo kansanedustajista syntymäajan mukaan on jonkin verran punaisia linkkejä, sekä miehiä että naisia. Lisähuomiona todettiin, että kirjoittamalla artikkelit 14 puuttuvasta kansanedustajanaisesta ei enää yksikään kansanedustajanainen olisi ilman artikkelia.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Vinkkaan nyt vielä pari merkittävää naista, joista jo on artikkeli, mutta olemassa olevat lähteet sallisivat laajemmankin käsittelyn: Helvi Hämäläinen ja Liisa Vitali.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Helsingin sanomat tiedusteli viime viikolla lukijoiltaan, keitä naisia mahdollisesti Wikipediasta puuttuu. Tässä kooste vastauksista: http://www.hs.fi/kulttuuri/a1456887350450 "Nämä naiset kuuluvat Wikipediaan – katso keitä HS:n lukijat ehdottivat", Helsingin Sanomat 3.2.2016.

Urjanhai (keskustelumuokkaukset)

Lista synnytti heti myös tiedonhakutarpeen: Kun listassa mainittiin Kirsi Saarikangas , merkittävä tieteentekijä, niin mistä löytyy listoja tieteentekijöistä?

Tässä on lueteltuna humanisteja: (375 kpl, mukana sekä naisia että miehiä), mutta osan merkittävyyttä voi ehkä joutua perustelemaan.

Eräs ryhmä, jonka merkittävyydestä ei ole epäilystä ovat Akatemiaprofessorit . Artikkelin tämänhetkisessä versiossa ovat punaisina linkkeinä: Anne Kovalainen, Terttu Nevalainen, Kaisa Poutanen. Aiemmista versioista löytyy velä Lea Sistonen.

Paljon on myös merkittäviä yliopistojen professoreja.

Vastaa aiheeseen ”Tiedonhakuja ennakkoon?”