Agar.io

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Agar.io
Agar.io App Store.png
Kehittäjä Matheus Valadares
Julkaisija Miniclip
Jakelija Google Play ja App Store
Ohjelmoija Matheus Valadares
Julkaistu Selainversio
28. huhtikuuta 2015
Android
8. heinäkuuta 2015
iOS
8. heinäkuuta 2015
Lajityyppi reaaliaikainen taktiikkapeli
Pelimuoto moninpeli
Ikäluokitus 3 (Google Play)
12 (App Store)
Alusta Internetselain
Android
iOS
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Agar.io (tai Agario) on Matheus Valadaresin kehittämä toimintapeli, joka julkaistiin 28. huhtikuuta 2015 Microsoft Windowsille sekä 8. heinäkuuta Androidille ja iOS:lle.[1] Alun perin peli julkaistiin selainpelinä 4chan-kuvalaudalle, jossa se sai välittömästi positiivista huomiota, ja peliä suoratoistettiin useilla pelisivustoilla (esim. Twitch).

Pelaaminen ja tavoite[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin aloittaessa pelaaja ohjaa pientä palloa rajatulla alueella. Pallolle voi antaa nimen, joka näkyy pallossa myös muille pelaajille. (Jos et anna pallolle nimeä, sen nimeksi tulee "An unnamed cell") Pelaajan tulee syödä muita pelaajia ja välttää itse tulemasta syödyksi. Pelaajan pallo kasvaa sitä mukaa, kun hän syö muita kohteita pelialueelta. Mitä isommaksi pallo kasvaa, sitä hitaammaksi pallon liikuttaminen tulee. Kartalla eli pelialueella on myös pieniä pellettejä jotka kasvattavat palloa. Muiden pelaajien lisäksi kartalla on myös viruksia, vihreitä palloja, jotka eivät ole toisten pelaajien ohjattavissa. Kun virusta isomman pallon ohjaa viruksen päälle, pallo räjähtää ja pallosta tulee monta pientä palloa. Kuitenkin virusta pienempi pallo voi hyödyntää virusta piilottautumalla sen alle.

Pelin ominaisuuksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ennen pelin aloittamista pelaaja voi valita peliominaisuudeksi esimerkiksi tumman kartan. Peliä voi pelata myös ilman värejä sekä "skinejä". Skinit ovat pelaajien palloissa olevia kuvia, jotka ovat esimerkiksi tiettyjen poliitikkojen hahmoja sekä lippuja, mikäli pallon nimessä on jonkun maan nimi. Pelaaja voi halutessaan myös olla näkemättä toisten pelaajien nimiä. Pelin päättyessä ilmestyy tilasto, jossa ilmoitetaan esimerkiksi syötyjen pelaajien ja pellettien määrä. Tilastossa näkyy myös pelin kesto eli kauanko pelaajan pallo pysyi elossa ja aika siitä, kauanko pelaaja oli top10-listassa sekä paras sijoitus siinä. Tämänkin tilaston ilmestymisen voi ohittaa valitsemalla niin asetuksista. Kartta on mahdollista myös avata isoksi pelaamatta sillä.

Valittavina pelialueina ovat Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Eurooppa, Venäjä, Turkki, Itä-Aasia, Kiina ja Oseania. Jokaisessa pelialueessa on monta eri karttaa. Pelin voi halutessa vaihtaa myös tiimi-, seikkailu- tai kaveripeliksi. Tiimipelissä pelaajat eritellään värin mukaan joukkueisiin, jotka pelaavat toisiaan vastaan. Samassa joukkueessa olevaa pelaajaa ei voi syödä. Seikkailupelissä on erilaisia ominaisuuksia, kuten esimerkiksi äidiksi (engl. Spawner Cell) kutsuttu roosan värinen pallo, josta syöksyy pellettejä. Äitipalloon ajautuneet pelaajat muuttuvat ruoaksi. Seikkailupeli on luotu pelin kehittäjien avuksi ja he testaavat tällä pelialueella uusia ominaisuuksia. Kaveripelin avulla muille on mahdollista linkittää se pelialue, jolle itse pelaa. Peliin on lisätty vuonna 2016 mahdollisuus kirjautua sisään. Kirjautumisen jälkeen pelaamisesta ansaitsee kokemuspisteitä ja kolikoita, joilla voi ostaa erilaisia skinejä. Saatujen kokemuspisteiden määrä riippuu siitä, kuinka kauan pelaaja pysyy hengissä ja kuinka paljon palloja hän syö.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]