Adobe Premiere Elements

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adobe Premiere Elements
Adobe Premiere Elements v9.0 icon.png
Kehittäjä Adobe Systems
Kehityshistoria
Vakaa versio 10.0 / 19. syyskuuta 2011
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Videonmuokkausohjelma
Alusta Windows, Mac OS X
Lisenssi Yksityinen omistusoikeus
Verkkosivu Virallinen sivusto

Adobe Premiere Elements on Adobe Systemsin epälineaarinen videoeditointiohjelma. Se on Adobe Premiere Pron kevennetty versio, josta on jätetty pois muutamia kuluttajan harvemmin tarvitsemia Pro-version ominaisuuksia. Muun muassa monitoreita on kahden sijasta yksi, DVD:n enkoodausasetukset on supistettu minimiin jne. Tällä on tavoiteltu yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Toisin kuin monilla kilpailijoillaan, Elementsiin voi tuoda rajoittamattoman määrän audio- ja videoraitoja muokattavaksi yhdeksi videoksi. Lisäksi sillä on myös melko vakaa ydin.

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Adobe Premiere Elements 1.0 – julkaistu syyskuussa 2004. Kehitetty ensisijaisesti miniDV-kameroiden omistajille, jotka halusivat tehdä videoistaan DVD:itä. On kritisoitu aikoinaan videotehosteiden- ja siirtymien suuresta määrästä, ja vastaavasti vähäisistä DVD-valikoista
  • Adobe Premiere Elements 2.0 – julkaistu syyskuussa 2005. Adobe lisäsi DV-videokameroiden lisäksi tuen videoa kuvaaville still-kameroille (MJPEG, MPEG4, jne.), DVD-videokameroille (.vob-tiedostot), kamerapuhelimille (.3GP, .3G2, .MP4) ja hybridivideokameroille kuten JVC Everio and Everio G (.MOD-tiedostot). Adobe myös paranteli DVD:n luontityökalua. 2.0-versio ei välttämättä toimi AMD-suorittimilla varustetuissa tietokoneissa, ja Intel-surittimilta vaaditaan SSE2-tuki.
  • Adobe Premiere Elements 3.0 – julkaistu syyskuussa 2006. Uusina ominaisuuksina HDV-tuki, videon toisto koko ruudulla sekä videon kaappaus muun muassa webkameroilta, ja videokaappauskorteilta. Ohjelmaan pystyi tuomaan videota nyt myös iPodeista ja PSP:ltä. 3.0:ssa on korjattu edeltävän version ongelma, jossa aikajanalle asetetut DVD-kappalemerkit eivät toimi automaattisesti käynnistyvillä valikottomilla DVD-levyillä. Päivitetty 3.0.2-versio tuki 32-bittistä Windows Vistaa.
  • Adobe Premiere Elements 4.0 - julkaistu syyskuussa 2007. Adobe lisäsi Sharing Center-ominaisuuden, kuvanvakautusefektin, ja mahdollisuuden ladata valmis video suoraan YouTubeen. Myös videoefektien sekä siirtymien määrää on lisätty, ohjelman käytön helpottamiseksi käyttöliittymää on yksinkertaistettu, lisätty mahdollisuus Blu-Ray DVD-levyjen polttoon, kuten myös audiomikseri.
  • Adobe Premiere Elements 7.0 - julkaistu lokakuussa 2008. Lisätty tuki AVCHD-videolle, automaattinen elokuvantekoavustaja, SmartSound-musiikkityökalu, parannettu chroma-key teknologia ja muita ominaisuuksia.
  • Adobe Premiere Elements 8.0 - julkaistu lokakuussa 2009. Tähän versioon kuuluu muun muassa media manager -ominaisuus, videon virheiden ja ongelmien korjaus (kuten esimerkiksi kameran tärinä), ja tuki Windows 7:lle ja Windows Touch:lle.
  • Adobe Premiere Elements 9.0 - julkaistu 21. syyskuuta, 2010. Tukee 24p aikajanaa.
  • Adobe Premiere Elements 10.0 - julkaistu 19. syyskuuta, 2011. 64-bittisyys ja jakamisen Facebook.com ja YouTube.com sivustoihin lisätty.
  • Adobe Premiere Elements 11.0 - julkaistu 25. syyskuuta 2012. uusi ja parannettu käyttölittymä