Adobe Premiere Elements

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adobe Premiere Elements
Adobe Premiere Elements v9.0 icon.png
Kehittäjä Adobe Systems
Kehityshistoria
Vakaa versio 2018
Tiedot
Ohjelmistotyyppi Videonmuokkausohjelma
Alusta Windows, macOS
Lisenssi Yksityinen omistusoikeus
Aiheesta muualla
Virallinen sivusto

Adobe Premiere Elements on Adobe Systemsin epälineaarinen videoeditointiohjelma. Se on Adobe Premiere Pron kevennetty versio, josta on jätetty pois muutamia kuluttajan harvemmin tarvitsemia Pro-version ominaisuuksia. Muun muassa monitoreita on kahden sijasta yksi, DVD:n enkoodausasetukset on supistettu minimiin jne. Tällä on tavoiteltu yksinkertaisuutta ja helppokäyttöisyyttä. Toisin kuin monilla kilpailijoillaan, Elementsiin voi tuoda rajoittamattoman määrän audio- ja videoraitoja muokattavaksi yhdeksi videoksi. Lisäksi sillä on myös melko vakaa ydin.

Versiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Adobe Premiere Elements 1.0 – julkaistu syyskuussa 2004. Kehitetty ensisijaisesti miniDV-kameroiden omistajille, jotka halusivat tehdä videoistaan DVD:itä. On kritisoitu aikoinaan videotehosteiden- ja siirtymien suuresta määrästä, ja vastaavasti vähäisistä DVD-valikoista
  • Adobe Premiere Elements 2.0 – julkaistu syyskuussa 2005. Adobe lisäsi DV-videokameroiden lisäksi tuen videoa kuvaaville still-kameroille (MJPEG, MPEG4, jne.), DVD-videokameroille (.vob-tiedostot), kamerapuhelimille (.3GP, .3G2, .MP4) ja hybridivideokameroille kuten JVC Everio and Everio G (.MOD-tiedostot). Adobe myös paranteli DVD:n luontityökalua. 2.0-versio ei välttämättä toimi AMD-suorittimilla varustetuissa tietokoneissa, ja Intel-surittimilta vaaditaan SSE2-tuki.
  • Adobe Premiere Elements 3.0 – julkaistu syyskuussa 2006. Uusina ominaisuuksina HDV-tuki, videon toisto koko ruudulla sekä videon kaappaus muun muassa webkameroilta, ja videokaappauskorteilta. Ohjelmaan pystyi tuomaan videota nyt myös iPodeista ja PSP:ltä. 3.0:ssa on korjattu edeltävän version ongelma, jossa aikajanalle asetetut DVD-kappalemerkit eivät toimi automaattisesti käynnistyvillä valikottomilla DVD-levyillä. Päivitetty 3.0.2-versio tuki 32-bittistä Windows Vistaa.
  • Adobe Premiere Elements 4.0 – julkaistu syyskuussa 2007. Adobe lisäsi Sharing Center-ominaisuuden, kuvanvakautusefektin, ja mahdollisuuden ladata valmis video suoraan YouTubeen. Myös videoefektien sekä siirtymien määrää on lisätty, ohjelman käytön helpottamiseksi käyttöliittymää on yksinkertaistettu, lisätty mahdollisuus Blu-Ray DVD-levyjen polttoon, kuten myös audiomikseri.
  • Adobe Premiere Elements 7.0 – julkaistu lokakuussa 2008. Lisätty tuki AVCHD-videolle, automaattinen elokuvantekoavustaja, SmartSound-musiikkityökalu, parannettu chroma-key teknologia ja muita ominaisuuksia.
  • Adobe Premiere Elements 8.0 – julkaistu lokakuussa 2009. Tähän versioon kuuluu muun muassa media manager -ominaisuus, videon virheiden ja ongelmien korjaus (kuten esimerkiksi kameran tärinä), ja tuki Windows 7:lle ja Windows Touch:lle.
  • Adobe Premiere Elements 9.0 – julkaistu 21. syyskuuta, 2010. Tukee 24p aikajanaa.
  • Adobe Premiere Elements 10.0 – julkaistu 19. syyskuuta, 2011. 64-bittisyys ja jakamisen Facebook.com ja YouTube.com sivustoihin lisätty.
  • Adobe Premiere Elements 11.0 – julkaistu 25. syyskuuta 2012. Uusi ja parannettu käyttölittymä.