Adecco

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adecco
Adecco Logo.svg
Yritysmuoto pörssiyhtiö
Perustettu Adecco perustettiin vuonna 1996 jolloin ranskalainen Ecco ja sveitsiläinen Adia Interim yhdistyivät uudeksi toimijaksi.
Toimitusjohtaja Alain Dehaze
Puheenjohtaja Rolf Dörig
Kotipaikka Sveitsin lippu Zürich, Sveitsi
Toimiala henkilöstöpalvelut
Tuotteet työvoiman välittäminen
Henkilökuntaa Noin 32 000
Kotisivu www.adecco.com
Eräs Adeccon toimistoista Englannissa.

Adecco-konserni on monikansallinen henkilöstöpalveluyritys, joka vuokraa työvoimaa ja avustaa rekrytoinnissa. Adecco SA:n historia ulottuu vuoteen 1957, jolloin Adia perustettiin Sveitsissä. Adia ja ranskalainen Ecco fuusioituivat Adeccoksi vuonna 1996. Nykyisin Adeccon kautta päivittäin asiakasyrityksissä työskentelee yli 700 000 henkilöä.lähde? Adecco on maailman kuudenneksi suurin työnantaja.lähde? Adeccon liikevaihto vuonna 2014 oli yli 20 miljardia euroa ja henkilöstömäärä yli 32 000. Yrityksellä on toimipaikkoja yli 60 eri maassa yhteensä n. 5 100, joista yli 190 Pohjoismaissa.

Adecco Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa Adecco on toiminut vuodesta 1997 ja sen kautta työllistyy päivittäin yli 1800 henkilöä.lähde? Pääkaupunkiseudun (Helsinki-Espoo, Vantaa) lisäksi Adeccolla on toimipisteet Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Lohjalla, Vaasassa, Kotkassa, Hyvinkäällä, Raumalla. Adecco Finland Oy on ollut jäsenyrityksenä Henkilöstöpalveluyritysten Liitossa (HPL) vuodesta 1997.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]