Adecco

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Adecco

Adecco Logo.svg

Yritysmuoto Julkinen osakeyhtiö
Perustettu Adecco perustettiin vuonna 1996 jolloin ranskalainen Ecco ja sveitsiläinen Adia Interim yhdistyivät uudeksi toimijaksi.
Toimitusjohtaja Patrick De Maeseneire
Puheenjohtaja Rolf Dörig
Kotipaikka Sveitsin lippu Zürich, Sveitsi
Toimiala Henkilöstöpalvelut
Tuotteet Työvoiman välittäminen
Henkilökuntaa Noin 34 000
Kotisivu www.adecco.com
Eräs Adeccon toimistoista Englannissa.

Adecco-konserni on monikansallinen henkilöstöpalveluyritys, joka vuokraa työvoimaa ja avustaa rekrytoinnissa. Adecco SA:n historia ulottuu vuoteen 1957, jolloin Adia perustettiin Sveitsissä. Adia ja ranskalainen Ecco fuusioituivat Adeccoksi vuonna 1996. Nykyisin Adeccon kautta päivittäin asiakasyrityksissä työskentelee yli 700 000 henkilöä.lähde? Adecco on maailman kuudenneksi suurin työnantaja.lähde? Adeccon liikevaihto vuonna 2007 oli yli 21 miljardia euroa ja henkilöstömäärä 35 000. Yrityksellä on toimipaikkoja yli 60 eri maassa yhteensä 6 700, joista yli 190 Pohjoismaissa.

Adecco Suomessa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa Adecco on toiminut vuodesta 1997 ja sen kautta työllistyy päivittäin yli 1800 henkilöä.lähde? Pääkaupunkiseudun (Helsinki, Espoo, Vantaa) lisäksi Adeccolla on toimipisteet Tampereella, Turussa, Oulussa, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lahdessa, Lohjalla, Vaasassa, Kotkassa, Hyvinkäällä, Seinäjoella, Raumalla, Porissa, Salossa, Porvoossa, Rovaniemellä ja Joensuussa. Adecco Finland Oy on ollut jäsenyrityksenä Henkilöstöpalveluyritysten Liitossa (HPL) vuodesta 1997.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]