Koordinaatit: 25°4′S, 130°6′W

Adamstown

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Adamstown
Adamstown
Adamstown
Adamstown Pitcairnin kartalla
Adamstown Pitcairnin kartalla

Koordinaatit: 25°4′S, 130°6′W

Valtio Yhdistynyt kuningaskuntaYhdistynyt kuningaskunta
Erillisalue Pitcairnsaaret Pitcairn
Hallinto
 – Asutustyyppi Saari
Pinta-ala
 – Kokonaispinta-ala 4,6 km²
Väkiluku (2011) 53
 – Tiheys 10,4 as./km²


Adamstown on Pitcairnin saarten ainoa kaupunki ja virallinen pääkaupunki. Se on saanut nimensä viimeisen eloonjääneen HMS Bounty -laivan kapinallisen John Adamsin mukaan. Adamstown sijaitsee saaren pohjoisosissa ja on maailman pienin virallinen pääkaupunki. Adamstownin asukasluku on 53, mikä tarkoittaa sataa prosenttia Pitcairnin väestöstä.lähde? Adamstownissa on muun muassa koulu, kirkko, museo ja satelliittiasema, joka huolehtii saarten tietoliikenteestä.

Kaupunkiin saavutaan pienen Bounty Bay -lahden kautta 70 metriä korkean jyrkänteen yli. Itse kaupunki levittäytyy kukkulan pohjoisrinteelle, 120–150 metrin korkeudelle merenpinnasta. Sen 800 metriä pitkä ”pääkatu” on rantaviivan suuntainen.[1] Puutarhojen ympäröimät talot ovat hajallaan tämän tien ja sen sivuteiden varrella. Kylän keskusaukiolla on Bounty-laivan ankkuri ja laivakello, jonka soittamisella ilmoitetaan laivojen saapumisesta ja muista tärkeistä tapahtumista.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Places of Interest (Arkistoituja kopioita – Internet Archive) Government of Pitcairn
  2. Pitcairn Island Encyclopedia Pitcairn Islands Study Center

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä Tyynenmeren alueeseen tai Australiaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.