Abigail (King Diamondin albumi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Abigail
King Diamond
Studioalbumin Abigail kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  joulukuu 1986 – helmikuu 1987, Sound Track Studio
 Julkaistu 1987
 Tuottaja(t) King Diamond
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 40.16
 Levy-yhtiö Roadrunner
King Diamondin muut julkaisut
Fatal Portrait
1986
Abigail
1987
”Them”
1988

Abigail on heavy metal -yhtye King Diamondin toinen albumi ja heidän ensimmäinen konseptialbuminsa. Alkuperäinen levy on äänitetty Sound Track Studiossa vuosina 1986–1987 Kööpenhaminassa Tanskassa.

Abigailin tapahtumat sijoittuvat vuoden 1845 kesään. Vastanaineet Miriam Natias ja Jonathan La’Fey muuttavat vanhaan vanhaan sukukartanoon. Matkalla he kohtaavat seitsemän salaperäistä ratsumiestä, jotka kieltävät heitä asettumasta kartanoon, mutta pariskunta ei usko varoituksia. Yöllä Jonathanin esi-isä kreivi de La’Fey ilmestyy aaveen hahmossa ja näyttää Jonathanille vanhan kirstun, johon on haudattu kuolleena syntynyt tyttö Abigail.

Aave kertoo oman ja vaimonsa tarinan. Heinäkuun 7. päivä 1777 kreivi de La’Fey sai tietää vaimonsa olleen uskoton ja raskaana. Raivoissaan kreivi työnsi vaimonsa portaita alas, jolloin kreivitär ja hänen kantamansa lapsi kuolivat. Kreivi antoi tuhkata vaimonsa ruumiin, mutta äpärälapsi Abigailin hän muumioi ja hautasi sarkofagiin. Nyt Abigailin henki on riivannut Miriamin, ja vain Miriamin kuolema voi estää kirotun lapsen uudestisyntymän.

Jonathan ja Miriam viettävät kesää uudessa asumuksessaan, missä erilaiset pahat enteet vainoavat heitä: kirkonkellot soivat itsekseen, kukkaset kuolevat, vastenmieliset hajut leijailevat kartanossa ja ruokapöytä on katettu kolmelle. Eräänä päivänä Jonathan ja Miriam löytävät tyhjän kehdon, joka kiikkuu kuin joku olisi työntänyt sen liikkeelle vain hetki sitten. Sen enempää Jonathan kuin Miriamkaan eivät tunnusta tuoneensa kehtoa mukanaan.

Miriamin vatsa alkaa pyöristyä, ja Jonathan ymmärtää aaveen puhuneen totta. Hän selittää tilanteen vaimolleen, jolloin Abigailin henki puhuu Miriamin kautta ja myöntää tapahtuneen. Kauhistunut Jonathan lähtee hakemaan pappia, mutta Miriam kokee selvän hetken ja käskee Jonathania työntämään hänet portaita alas, kuten kreivi de La’Fey oli aikoinaan tappanut oman vaimonsa. Jonathan tottelee, mutta Abigail ottaa jälleen Miriamin valtaansa ja surmaa Jonathanin.

Miriam synnyttää Abigailin ja kuolee, mutta hänen haamunsa jää kummittelemaan kartanoon. Seitsemän ratsumiestä saapuvat paikalle ja löytävät uudestisyntyneen Abigail-vauvan syömästä sarkofagiin säilöttyä ruumistaan. Ratsumiehet vievät Abigailin metsään, hautaavat hänet salaiseen kappeliin ja lävistävät hänen ruumiinsa seitsemällä hopeaisella vaarnalla, joiden toivovat estävän uuden jälleensyntymisen.

 1. Funeral – 1.29
 2. Arrival – 5.26
 3. A Mansion in Darkness – 4.33
 4. The Family Ghost – 4.05
 5. The 7th Day of July 1777 – 4.51
 6. Omens – 3.56
 7. The Possession – 3.25
 8. Abigail – 4.52
 9. Black Horsemen – 7.39

Vuoden 1997 uusintapainoksen bonuskappaleet

 1. Shrine – 4.23
 2. A Mansion In Darkness – 4.35
 3. The Family Ghost – 4.09 (Raakamiksaus)
 4. The Posession – 3.28 (Raakamiksaus)

Abigail live-DVD, Gothenberg, Ruotsi, 1987

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
 1. Funeral
 2. Arrival
 3. Come To The Sabbath
 4. The Portrait
 5. The Family Ghost
 6. The 7th day of July 1777
 7. Halloween
 • Musiikkivideot:
 1. The Family Ghost
 2. Sleepless Nights

1987 ja 1997 CD:

 • King Diamond: laulu
 • Andy La Rocque: kitara
 • Michael Denner: kitara
 • Timi Hansen: basso
 • Mikkey Dee: rummut
 • Roberto Falcao: kosketinsoitin

DVD:

 • King Diamond: laulu
 • Andy La Rocque: kitara
 • Michael Moon: kitara
 • Timi Hansen: basso
 • Mikkey Dee: rummut

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]