The Eye (King Diamondin albumi)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Eye
King Diamond
Studioalbumin The Eye kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Äänitetty  kesä–elokuu, 1990 Sweet Silence Studio, Kööpenhamina, Tanska
 Julkaistu 16. syyskuuta 1990
 Tuottaja(t) King Diamond, Andy La Rocque, Roberto Falcao
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 43.53
 Levy-yhtiö Roadrunner
King Diamondin muut julkaisut
Conspiracy
1989
The Eye
1990
In Concert 1987: Abigail
1991

The Eye on King Diamondin viides albumi. Alkuperäinen albumi on julkaistu vuonna 1990 ja uudelleen julkaistu re-masteroituna vuonna 1997. Kappaleiden tarinan pääasia on totta ja liittyy Ranskan historiaan, vuosille 14501670. Tämä albumi on ensimmäinen, jossa King Diamondin alkuperäinen rumpali Mikkey Dee ei soita, vaan rumpalina toimii Snowy Shaw. Vastoin yleistä harhaluuloa rumpukonetta ei käytetty, vaan Shaw käytti sähkörumpuja. Kosketinsoittajana toimi Robert Falcao, joka osallistui myös kappaleen "Two Little Girls" säveltämiseen, mutta häntä ei kreditoitu.

Konsepti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin aikaisemmilla albumeillaan, joissa tarina kerrottiin päähenkilön kautta, tällä albumilla on kaikkitietävä kertoja. Teemoina ovat kristinuskon kritiikki ja uskontoon liittyneet hirmuteot. Muun muassa noitavainoja ja nunnien seksuaalista hyväksikäyttöä käsitellään. Tarina on lähes kokonaan historiallisesti tarkka, mukaan lukien oikeiden historiallisten hahmojen nimet. Ainoastaan The Eye –kaulakorua käsittelevä osuus on sepitetty.

Tarina alkaa, kun nimettömäksi jätetty hahmo löytää kaulakorun nimeltään ”The Eye”, jonka avulla hän pystyy näkemään tapahtumia, joita kaulakoru on kokenut menneisyydessä. Kaulakorun kautta päähenkilö näkee Jeanne Dibasson, joka tuomitaan noitana kidutettavaksi ja poltettavaksi roviolla. Tämän jälkeen kaksi pikkutyttöä löytävät kaulakorun rovion tuhkista ja toinen heistä kuolee šokkiin nähtyään kaulakorusta Dibasson kokemat kauheudet. Lopuksi kerrotaan Madeleine Bavent nimisestä nunnasta, joka toimii Louviers’n luostarissa. Hän löytää kaulakorun ja päättää pukea sen ylleen. Jouduttuaan isä David –nimisen munkin raiskaamaksi Madeleine käyttää kaulakorua isä Davidin tappamiseen pakottamalla hänet katsomaan kaulakoruun. Pian tämän jälkeen uusi kappalainen, isä Picard, saapuu ja kutsuu kaikki ehtoolliselle. Picard on huumannut viinin ja käyttää sitä nunnien kontrollointiin. Picard käyttää nunnia Madeleine mukaan lukien lasten rituaalimurhiin ja kiduttamiseen. Vuonna 1642 kaikki pidätetään ja vangitaan.

Juonen pääkohdat ovat totta ja tapahtuivat Ranskan inkvisition aikaan vuosina 1450-1670. Kaikki seuraavat hahmot ovat todellisia ja eläneet noihin aikoihin:

 1. Nicolas de la Reynie (muodossa "Nicholas de La Reymie" sanoituksissa): Kerettiläisoikeuden parlamentin (ranskaksi "Chambre ardente") pääkuulustelija Pariisissa.
 2. Jeanne Dibasson: Noidaksi epäilty ja tuomittu.
 3. Madeleine Bavent: 18-vuotiaana Louviers’n luostariin värväytynyt ranskalainen nunna, joka oli joutunut papin viettelemäksi ja suostuttelemaksi. Kuoli vuonna 1647 vankilassa saatuaan elinkautisen vankeusrangaistuksen sodomiasta ja noituudesta.
 4. Isä Pierre David: Louviers’n luostarin kappalainen kuolemaansa saakka vuonna 1628.
 5. Isä Mathurin Picard: Louviers’n luostarin kappalainen vuosina 1628-1642. Sai kuolemantuomion noituudesta ja sodomiasta ja poltettiin roviolla vuonna 1642.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

NroNimiSäv&sanKesto
1.Eye of the WitchKing Diamond3.47
2.The Trial (Chambre Ardente)King Diamond5.13
3.BurnKing Diamond3.42
4.Two Little GirlsKing Diamond2.41
5.Into the ConventKing Diamond, Andy LaRocque, Snowy Shaw4.47
6.Father PicardKing Diamond, Pete Blakk3.19
7.Behind These WallsKing Diamond3.45
8.The MeetingsKing Diamond, Andy LaRocque4.31
9.Insanity (Instrumental) Andy LaRocque3.00
10.1642 ImprisonmentKing Diamond, Andy LaRocque3.31
11.The CurseKing Diamond5.42

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • King Diamond: laulu, kosketinsoitin
 • Andy La Rocque: kitara
 • Pete Blakk: kitara
 • Hal Patino: basso
 • Snowy Shaw: (sähkö)rummut
 • Roberto Falcao: kosketinsoitin

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]