A Classic Horror Story

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
A Classic Horror Story
Ohjaaja Roberto De Feo
Paolo Strippoli
Käsikirjoittaja Roberto De Feo
Paolo Strippoli
Lucio Besana
David Bellini
Milo Tissone
Tuottaja Maurizio Totti
Alessandro Usai
Säveltäjä Massimiliano Mechelli
Kuvaaja Emanuele Pasquet
Leikkaaja Federico Palmerini
Pääosat Matilda Lutz
Francesco Russo
Peppino Mazzotta
William Merrick
Yuliia Sobol
Valmistustiedot
Valmistusmaa Italia Italia
Tuotantoyhtiö Colorado Film
Levittäjä Netflix
Ensi-ilta 14. heinäkuuta 2021
Kesto 95 minuuttia
Alkuperäiskieli italia
Budjetti 3 000 000 $[1]
Aiheesta muualla
IMDb

A Classic Horror Story on italialainen kauhuelokuva. Se julkaistiin Netflixissä 14. heinäkuuta 2021.[2] Elokuvan ovat ohjanneet Roberto De Feo ja Paolo Strippoli.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Elisa suunnittelee yhteiskyytisovelluksella yhteiskuljetusta mennäkseen vanhempiensa luo Calabriaan tekemään abortin. Hän nousee matkailuautoon, jota ajaa matkabloggaaja Fabrizio. Mukana ovat myös lääkäri nimeltä Riccardo sekä seurallinen pariskunta Sofia ja Mark. Kun Elisan aamupahoinvointi keskeyttää ajomatkan hetkeksi, Mark siirtyy kuljettajaksi Fabrizion tilalle. Seuraavana yönä Mark juo olutta ajon aikana ja ajaa päin puuta väistäessään tiellä olevaa vuohen ruhoa. Elisa herää seuraavana aamuna, ja huomaa ryhmän tekevän ensiapua Markin murtuneelle jalalle. He huomaavat olevansa tien sijasta metsän ympäröimällä aukiolla, eivätkä kykene selittämään miksi.

Ryhmä löytää aukiolta maalaismökin, jonka sisälle he eivät kuitenkaan mene. Fabrizio ja Riccardo löytävät jonkinlaisen alttarin, jossa on kolme epämuodostunutta, ristiinnaulittua linnunpelättiä sekä seipäisiin asetettuja sianpäitä. Mökin sisällä Elisa löytää rituaalisen seinämaalauksen, joka esittää kolmea jumaluutta: Ossoa, Mastossoa ja Carcagnossoa, joita eräs ryhmä palvoo ihmisuhrauksin saadakseen yltäkylläisyyttä ja rikkauksia. Porukka yöpyy seuraavan yön matkailuautossa. Kuultuaan kirkunaa talon sisältä he lähtevät Markia lukuun ottamatta tutkimaan asiaa. Talon ullakolta he löytävät heinäkotelon sisälle vangitun tytön, jolta on heidän kauhukseen silvottu kieli.

Ryhmä huomaa kolmen naamioituneen hahmon raahaavan Markin matkailuautosta mökkiin ja sitovan tämän olohuoneen pöydälle. He piileksivät ullakolla ja joutuvat seuraamaan, miten Mark kidutetaan ja tapetaan kaivamalla häneltä silmät päästä ja rikkomalla hänen jalkansa puumoukarilla. Markin ruumis raahataan pois, ja loput porukasta jää odottamaan auringonlaskua paetakseen metsän halki. Löydettyään hylättyjen autojen hautausmaan he huomaavat, että he eivät ole kultin ainoat uhrit. He törmäävät tyttöön nimeltä Chiara, joka viestii päiväkirjansa kautta. Chiara on perheensä ainoa selviytyjä.

Ryhmä huomaa kävelevänsä ympyrää heidän palatessaan jälleen aukiolle. Yö laskeutuu, ja ryhmä jakaa toisilleen omia elämäntarinoitaan sekä juo viimeisen jäljellä olevan pullon olutta. Elisa herää ja näkee kaikkien lahkon seuraajien seisovan talon edessä samalla kun Sofia, Chiara ja Riccardo ovat panttivankeina rituaalisella lavalla. Ossoa, Mastossoa ja Carcagnossoa esittävät naamioituneet hahmot aloittavat rituaalin. Sofialta kaivetaan silmät päästä ja Riccardon korvat silvotaan. Heistä irrotetut osat asetetaan valtavalle linnunpelätille, jonka sisälle Chiara on vangittu. Elisa ja Fabrizio katsovat mökin sisältä, kun Sofian ja Riccardon kurkut leikataan auki. Elisa tajuaa Fabrizion laittaneen alkoholiin unilääkettä ja saa lisäksi selville, että tällä on salainen kuuloke. Fabrizio suuttuu ja ohjeistaa yhtä kultin jäsenistä hakemaan Elisan pois.

Elisa herää seuraavana aamuna suuren pöydän päädyssä kultin aterian aikana. Hänen kätensä on naulattu kiinni pyörätuolin käsinojiin. Hänet viedään valvomoon, jossa hän saa selville, että kaikki tapahtunut on otettu salaa nauhalle. Fabrizio paljastaa ohjaavansa amatööritason snuff-elokuvaa yrittäen luoda ”klassisen kauhutarinan”. Vapautettuaan itsensä Elisa vaeltaa elokuvan tuotantoryhmän leirin halki.

Elisa saa selville Chiaran olevan yhä elossa sekä sen, että tämä on näyttelijätär ja ohjaaja Fabrizion sisko. Elisa urkkii heidän keskusteluaan, ja paljastuu, että paikallinen pormestari on osana paikallista mafiaryhmää ’Ndranghetaa sekä elokuvan sponsoroija. Chiaran poistuessa ajoneuvosta Elisa tappaa tämän haulikolla. Hän ampuu Fabriziota jalkaan ja tämä pyytää armoa, mutta Elisa tappaa hänetkin ottaen samalla kaiken nauhalle. Elisa löytää poistumistien metsästä läpi aidan, joka valheellisesti ilmoittaa metsän olevan rajattu sotilasalue. Yltä päältä veressä Elisa ilmestyy metsästä rannalle, jolla olevat ihmiset kuvaavat häntä tämän sukeltaessa mereen.

Lopputekstien jälkeen näytettävässä kohtauksessa BloodFlix-nimisen sovelluksen käyttäjä osallistuu virtuaalichattiin Fabrizion elokuvasta, joka julkaistiin mukanaan Fabrizion kuoleman sisältävä loppumateriaali. Käyttäjä arvioi elokuvaa negatiivisesti.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Matilda Lutz  Elisa  
 William Merrick  Mark  
 Yuliia Sobol  Sofia  
 Peppino Mazzotta  Riccardo  
 Francesco Russo  Fabrizio  
 Alida Baldari Calabria  Chiara  

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Heinäkuussa 2021 The New York Times nimesi A Classic Horror Storyn yhdeksi viidestä parhaasta kauhuelokuvasta katsottavaksi suoratoistossa.[3]

Elokuva-arvosteluja kokoavalla Rotten Tomatoes -sivustolla 7/12 arvostelusta on positiivisia, keskimääräisen luokituksen ollessa 6,00/10.[4]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Film and TV Projects Going Into Production – A Classic Horror Story Variety Insight. Arkistoitu 21.5.2021. Viitattu 19.3.2024. (englanniksi)[vanhentunut linkki]
  2. Ulivi, Stefania: Netflix: «Puntiamo sui film italiani Sorrentino, Scamarcio e i giovani» Corriere della Sera. 14.1.2021. Viitattu 19.3.2024. (italiaksi)
  3. Piepenburg, Erik: Five Horror Movies to Stream Now The New York Times. 23.7.2021. Viitattu 19.3.2024. (englanniksi)
  4. A Classic Horror Story Rotten Tomatoes. Fandango Media. Viitattu 19.3.2024. (englanniksi)
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:A Classic Horror Story