9/11-totuusliike

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Architects & Engineers for 9/11 Truth -ryhmän kyltti: ”Sadat arkkitehdit ja insinöörit vaativat todellista 9/11-tutkimusta.”

9/11-totuusliike (engl. 9/11 Truth movement) on näkyvin Yhdysvalloissa tapahtuneiden Syyskuun 11. päivän iskujen salaliittoteorioita tukeva ryhmä. Useimmat 9/11-totuusliikkeen jäsenistä väittävät, että New Yorkin World Trade Centerin rakennukset WTC1, WTC2 ja WTC7 räjäytettiin ja/tai että United Airlinesin lento 93 ammuttiin alas. Totuusliikkeellä ei ole yhteistä näkemystä syyllisistä, vaan liikettä yhdistää ”viralliseksi selitykseksi” koettujen eri näkökulmien, erityisesti Yhdysvaltain hallinnon näkemysten torjuminen. [1]

Osa liikkeen jäsenistä väittää, että reittiliikennelentokone ei syöksynyt Pentagoniin. Tästä ei kuitenkaan ole yksimielisyyttä 9/11-totuusliikkeen sisällä. Osa uskoo, että American Airlinesin lento 77 törmäsi Pentagoniin, mutta sen sallittiin tapahtua ajamalla armeijan puolustus alas.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Truth About Truthers. Pacific Standard 19.6.2014. Viitattu 18.7.2017.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta 9/11-totuusliike.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.