2036: Nexus Dawn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2036: Nexus Dawn
Ohjaaja Luke Scott
Käsikirjoittaja
Säveltäjä Blitz//Berlin
Kuvaaja Pierre Gill
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö
  • Alcon Entertainment
  • Columbia Pictures
  • Thunderbird Entertainment
  • Scott Free Productions
Ensi-ilta
Kesto 6 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Aiheesta muualla
IMDb

2036: Nexus Dawn on vuonna 2017 valmistunut neo-noir science fiction -lyhytelokuva, joka on pitkän elokuvan Blade Runner 2049 esiosa. Se julkaistiin 30. elokuuta 2017, noin viisi viikkoa ennen pitkän elokuvan ensi-iltaa. Lyhyelokuvan pääosissa esiintyvät Jared Leto ja Benedict Wong; sen ovat käsikirjoittaneet myös pitkän elokuvan käsikirjoittaneet Hampton Fancher ja Michael Green, ja sen on ohjannut Luke Scott.[1][2]

Lyhyelokuva sijoittuu Los Angelesiin vuoteen 2036, 13 vuotta ennen Blade Runner 2049:n tapahtumia, ja kertoo Niander Wallacen tapaamisesta lainsäätäjien kanssa ja hänen yrityksestään vakuuttaa heidät sallimaan uuden replikantti-mallin tuotannon.

Rooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jared Leto  … Niander Wallace  
 Benedict Wong  … lainsäätäjä  
 Ned Dennehy  … lainsäätäjä #2  
 Ade Sapara  … lainsäätäjä #3  
 Ania Marson  … lainsäätäjä #4  
 Set Sjöstrand  … Nexus-9 -replikantti  

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Niander Wallace kutsutaan kuulusteluun, koska hänen toiveenaan on valmistaa uuden sukupolven replikantteja. Wallacea varoitetaan tekojensa laittomuudesta ja hänelle kerrotaan ettei asiasta keskustella, minkä Wallace kyseenalaistaa. Wallace huomauttaa, että Maan ekosysteemi on romahtamassa ja ihmiskunnan ainoa toivo on replikanttien tarjoama halpa työvoima. Hän väittää myös etteivät uudet replikantit ole vaarallisia ihmisille, mutta lainsäätäjät eivät ole vakuuttuneita. Todistaakseen väitteensä, hän käskee vastikään kehitettyä Nexus-9 -mallin replikanttiavustajaansa tahallaan viiltämään itseänsä ja sitten valitsemaan Wallacen hengen ja omansa välillä. Replikantti viiltää oman kurkkunsa auki, mikä järkyttää lainsäätäjiä. Wallace kysyy uudelleen olisivatko he valmiita antamaan lupaa uusien replikanttien tuotantoon.

Kiinalaisversion prologi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lyhytelokuvan kiinalaisversio sisältää prologin, joka koostuu tekstistä ennen elokuvan alkua. Tekstissä selitetään, että replikanttien tuotanto kiellettiin ”Pimennyksen” jälkeen vuonna 2022, mikä johti Tyrell-yhtiön konkurssiin; lisäksi tekstissä kerrotaan että Maan ekosysteemi on ollut romahtamaisillaan 2020-luvun puolivälistä saakka. Tyrell-yhtiön kerrotaan päätyneen Wallace-yhtiön sokean toimitusjohtajan, Niander Wallacen, haltuun, jonka kerrotaan aloittaneen uuden sukupolven replikanttien kehityksen, jotta niitä voitaisiin käyttää orjatyövoimana Maan elinympäristön jälleenrakentamisessa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Anderton, Ethan: ‘Blade Runner 2049’ Short Film Reveals Jared Leto’s Contribution to Replicant Technology in 2036 /Film. 29.8.2017. (englanniksi)
  2. Chitwood, Adam: Exclusive: Watch a ‘Blade Runner 2049’ Prequel Short Film Starring Jared Leto Collider. 29.8.2017. Viitattu 15.10.2017. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]