Ōran kōkō host club

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ōran Kōkō Host Club
桜蘭高校ホスト部
(Ouran High School Host Club)
Genre komedia, draama, romantiikka, parodia
Manga
Tekijä Bisco Hatori
Julkaisija Hakusensha (japani)
VIZ media (USA, kanada)
Sarjajulkaisulehti 5. elokuuta, 2003
Ensimmäinen painatus elokuu 2003
Kirjojen lukumäärä 16
TV-anime
Ohjaaja Takuya Igarashi
Studio Bones
Lähetyskanavat Animax, NTV
Alkuperäinen lähetyskierros 4. huhtikuuta 200626. syyskuuta 2006
Jaksojen määrä 26

Ōran kōkō host club (jap. 桜蘭高校ホスト部, englanniksi Ouran High School Host Club) on japanilainen, Bisco Hatorin luoma mangasarja, josta on tehty myös animeversio. Mangasarjan ensimmäinen osa ilmestyi vuonna 2003 ja se jatkuu edelleen. Animesarja ilmestyi 2006. Sarja keskittyy lukioikäiseen kaveriporukkaan, jotka kaikki työskentelevät samassa klubissa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Haruhi Fujioka on melko köyhästä perheestä lähtöisin oleva ahkera opiskelija, joka kamppailee tiensä rikkaiden suosimaan Ouranin lukioon. Sisään tähän Ouraniin hän pääsi vain älynsä ansiosta, vaikka hänellä ei ole edes varaa ostaa koulun virallista koulupukua!

Haruhin saapuessa Ouraniin, joutuu hän kohtaamaan täysin erilaisen ajatusmaailman. Haruhi, joka pitää opiskelua suuressa arvossa, eksyy Ouran High School Host Club -nimiseen kerhoon, jonka jäsenet näyttävät olevan lukiossa vain leikkiäkseen. Kerhon hän kohtaa ensimmäistä kertaa etsiessään itselleen rauhallista lukusalia, mutta eksyykin kolmanteen musiikkiluokkaan. Siellä majaa pitää koulun kuuluisa Host Club, kuudesta bishounenista koostuva ryhmä, jonka aika ja budjetit menevät koulun tyttöjen viihdyttämiseen. Haruhi yrittää poistua paikalta, mutta epähuomiossaan rikkoo kahdeksan miljoonan jenin arvoisen vaasin, jota hänellä ei ole varaa maksaa takaisin. Host Clubin jäsenet päättävät, että Haruhin on liityttävä Host Clubin juoksupojaksi, jotta voisi maksaa velkansa. Pian käy kuitenkin ilmi, että Haruhissa on ainesta muuhunkin kuin kahvinhakuun. Niinpä Host Club lahjoittaa hänelle koulun koulupuvun, piilolinssit ja hiustenleikkuun. Näin alkaa Haruhin työ Host Clubin jäsenenä, viihdyttäjänä. Matkaan kuitenkin sattuu pieni mutka, kun Haruhista paljastuu jotain täysin odottamatonta – Haruhi nimittäin on tyttö, eikä näin ollen sopiva Host Cubin jäseneksi. Host Club päättää kuitenkin salata Haruhin sukupuolen, sillä onhan hänellä vielä velka maksettavanaan ja ihailijoitakin hän on jo ehtinyt poikana saamaan. Jakso jaksolta jokainen Host Clubin jäsen näyttää uppoavan syvemmälle soppaan nimeltä Haruhi, ja seikkailu voi alkaa.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Sarjan hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Host Club[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Haruhi Fujioka – Host Clubin uusin jäsen, joka on kotoisin melko köyhästä perheestä. Pääsi lukioon älykkyytensä avulla. Host Clubin "Luonnollinen -tyyppi", joka ikävöi yhä 10 vuotta sitten kuollutta äitiään. Sarjan päähenkilö ja varmasti mieleenpainuva hahmo.
 • Tamaki Suoh – Host Clubin "kuningas", perustaja ja "isä". "Prinssi -tyyppi", joka rakastaa kun häntä itseään ylistetään. Puoliksi ranskalainen ja puoliksi japanilainen sekä taitava soittamaan pianoa. Hyvin tunteellinen eikä peittele sitä, silti vakavakin puoli maustaa tätä pakkausta aika ajoin. Toivoton idiootti. Ihastunut Haruhiin, mustasukkainen jos näkee Haruhin jonkun muun kanssa.
 • Kyouya Ootori – (lausutaan "Kjoja") Host Clubin varapresidentti ja "äiti". "Cool -tyyppi", joka hoitaa myynnit ja budjetit. Hänellä on kaksi isoveljeä ja yksi isosisko. Juonikas ja rahanhimoinen kuuluisasta suvusta, mutta sisimmiltään silti aika mukava ihminen. Kyouya ei ole aamuihmisiä ja herää usein huonolla tuulella. Hän on myös juonikkuutensa ja pelottavuutensa takia saanut Haruhilta lempinimen "varjokuningas" On taitava erottamaan väärennöksiä.
 • Hikaru Hitachiin – Vanhempi Hitachiin kaksosista. "Pikku Piru -tyyppi" yhdessä veljensä Kaorun kanssa sekä se "seme". Haruhin sanojen mukaan Hikaru on astetta ilkeämpi, kuin Kaoru. Pitää kepposten tekemisestä, eikä tulisi toimeen ilman veljeään. Silti pikkuhiljaa oppii viihtymään muidenkin seurassa. Hikaru tykkää aika paljonkin Haruhista. Käyttää yleensä hihatonta paitaa.
 • Kaoru Hitachiin – Nuorempi Hitachiin kaksosista. "Pikku Piru -tyyppi" yhdessä veljensä Hikarun kanssa sekä se "uke". Sosiaalisempi kuin veljensä ja osaa myös rauhoittua. Pitää kepposten tekemisestä. Tulee toimeen aika ajoin ilman veljeään, mutta silti viihtyy parhaiten tämän seurassa. Katseita sulattava tyyppi. Kaoru yrittää koko ajan saada Hikarua ja Haruhia olemaan kahdestaan. Käyttää yleensä villapaitaa.
 • Mitsukuni Haninozuka – Kolmannen vuoden seniori-opiskelija, vaikka näyttää aivan pikkupojalta! "Loli Shota -tyyppi", joka kantaa aina mukanaan Usa-chan pehmopupuaan. Pitää kakuista ja kaikesta makeasta. Tunnetaan paremmin lempinimellä Honey (Hunny). Honey on myös Karate mestari (ja piti ennen Karate clubia ala-astella mutta Tamaki houkutteli hänet mukaan Host Clubiin)Hänellä on aivan oma taktiikkansa ja voittaa kenet tahansa( sai karatemestari-isältään luvan liittyä host-clubiin voitettuaan tämän taistelussa) hänellä on myös veli joka luulee häntä alieniksi koska Mitskuni voi syödä kolmekin 10-kerroksista kakkua alle 5 sekunnissa!
 • Takashi Morinozuka – Honeyn serkku ja kolmannen vuoden opiskelija itsekin. Puhuu vähän ja ajattelee paljon. "Villi -tyyppi", jonka elämä pyörii Honeyn ympärillä. Hän suojelee tätä ja tekee mitä vain tämän vuoksi. Tunnetaan paremmin lempinimellä Mori. Seurasi Honeyta Host-Clubiin ja on taitava miekkailija.

Muita tärkeitä hahmoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Renge Hoshakuji – Ranskalais-japanilainen tyttö, otaku, joka pitää kovasti "Uki Doki Memorial" -pelistä. Värväsi itsensä Host Clubin naismanageriksi.
 • Benio Amakusa – Sain Lobelian Zuka Clubin presidentti, joka on yksi niistä harvoista, joka tietää Haruhin salaisuuden. Tunnetaan myös nimellä "Benibara". Ihailee Haruhia, ehkä rakastaakin...
 • Chizuru Miahara – Sain Lobelian tyttökoulun Zuka Clubin varapresidentti. Tunnetaan myös nimellä "Suzuran".
 • Hinako Tsuwabuki – Zuka Clubin nuorin jäsen, joka tunnetaan myös nimellä "Hinagiku".
 • Ritsu Kasanoda – Ajattelee, että Haruhi on söpö, vaikkei haluaisi. Onhan Haruhi sentään poika, ainakin hän uskoo niin aluksi, mutta saa myöhemmin selville että Haruhi onkin tyttö, menemällä vaatehuoneeseen kun Haruhi vaihtaa tomaattisoossista paitaansa puhtaisiin vaatteisiin. Host Clubilaiset kutsuvat häntä joko "Casanovaksi" tai "Bossa novaksi". Omaa varsin pelottavat kasvot, omasta mielestään. Todella epäsosiaalinen, mutta sinnittelee tiensä pinnalle.
 • Ryoji Fujioka – Haruhin isä, joka pukeutuu usein naiseksi. Tunnetaan ehkä paremmin nimellä "Ranka-san". Todella samaistunut Tamakiin, toinen idiootti.
 • Umehito Nekozawa – Musta magia -klubin johtaja. Ei kestä valoa. Hänellä on pikkusisko, Kirimi Nekozawa, joka taas pelkää pimeää. Heitä sanotaankin Nekozawan perheen Romeoksi ja Juliaksi. Nekozawa kantaa mukanaan kissa-käsinukkea, Beelzenefiä, jonka kirousta Tamaki pelkää.

Lemmikit ja maskotit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 • Usa-chan – (Bun-Bun tai Bunny-chan) Honeyn vaaleanpunainen pehmolelupupu, joka kulkee kaikkialla hänen mukanaan.
 • Kuma-chan – (Beary) Tamakin pehmolelunalle lapsuudesta, josta Honey ei erityisemmin pidä.
 • Anttoinette – Tamakin koira.
 • Beelzenef – Keltainen kissa-käsinukke, jota Nekozawa kantaa aina mukanaan.

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. 今日から君はホスト Kyou kara kimi wa HOST "From this day, you are a host"
 2. 高校生ホストのお仕事 Koukousei HOST no oshigoto "The jobs of high school host"
 3. 身体検査にご用心 Shintai Kensa ni Goyoujin "Beware Body Check!"
 4. 女子マネージャー襲来 Joushi MANAGER shuurai "Woman manager's attack"
 5. 双子ケンカする Futago KENKA suru "Twins fight!"
 6. 小学生ホストはやんちゃ系 Shougakusei HOST ha yancha kei "The Grade School Host is the Naughty Type!"
 7. ジャングルプールSOS Janguru puuru SOS "Jungle pool SOS"
 8. 太陽と海とホスト部 Taiyou to umi to host bu "The sun, sean and Host Department"
 9. ロベリア女学院の挑戦 Roberia jyogakuin no chousen "Lobelia high school's challenge"
 10. 藤岡家の日常 Fujioka ke no nichijou "Fujioka's daily home"
 11. おにいちゃまは王子様 Onii-chama wa ouji-sama "Big brother is Prince"
 12. ハニー先輩の甘くない三日間 Hani-senpai no amakunai mikkakan "Honey-sempai's sweet three days"
 13. 不思議の国のハルヒ Fushigi no kuni no Haruhi "Haruhi in Wonderland"
 14. 噂のホスト部を取材せよ Uwasa no host bu wo shuzai seyo "Covering The Famous Host Club!"
 15. 軽井沢さわやかバトル Karuizawa sawayaka batoru "The Refreshing Battle in Karuizawa!"
 16. ハルヒと光 初デート大作戦 Haruhi to Hikaru hatsu deeto daisakusen "Operation Haruhi and Hikaru’s First Date!"
 17. 鏡夜の不本意な休日 Kyouya no fuhoni na kyujitsu "Kyoya’s Reluctant Day Out!"
 18. チカ君のハニー打倒宣言 Chika-kun no Honey datou sengen "Chika’s “Down with Honey” Declaration!"
 19. ロベリア女学院の逆襲 Roberia jyogakuin no gyakushuu "Lobelia Girls’ Academy Strikes Back!"
 20. 双子があけた扉 Futago ga aketa tobira "The Door the Twins Opened!"
 21. いつかカボチャになる日まで Itsuka kabocha ni naru hi made "Until the Day it Becomes a Pumpkin!"
 22. モリ先輩に弟子入り志願 Mori-senpai ni Deshiiri Shigan "Mori-senpai Has an Apprentice Candidate!"
 23. 環の無自覚な憂鬱 Tamaki no Mujikaku na Yuuutsu "Tamaki’s Unwitting Depression!"
 24. そして鏡夜は出会った Soshite Kyouya wa Deatta "And so Kyoya Met Him!"
 25. ホスト部解散宣言 Hosuto Kurabu Kaisan Sengen "The Host Club Declares Dissolution!"
 26. これが俺たちの桜蘭祭 Kore ga Oretachi no Ouransai "This is Our Ouran Fair!"

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]