Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir

Þorgerður Katrín Gunnarsdóttir (s. 4. lokakuuta 1965 Reykjavík, Islanti) on islantilainen poliitikko. Hän toimii islantilaisen Reformipuolueen puheenjohtaja ja istuu Islannin parlamentissa Alltingissa. Hänellä on lakiopinnot ja tutkinto Islannin yliopistosta.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Þorgerður on naimisissa islantilaisen käsipallon pelaajan Kristján Arasonin kanssa. Kristján työskenteli vähittäiskaupan toimitusjohtajana Islannin finanssikriisin aikana kaatuneessa Kaupthing Bankissa. Heillä on kolme lasta, Gunnar Ari (1995), Gísli Þorgeir (1999) ja Katrín Erla (2003).

Poliittinen ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Þorgerður on nykyään Reformipuolueen puheenjohtaja, mutta hän kuului ennen vuotta 2016 Itsenäisyyspuolueeseen. Hän oli liittynyt siihen vuonna 1999. Tänä aikana Gunnarsdóttir ehti toimia vuosina 2003–2009 opetus-, tiede- ja kulttuuriministerinä. Hän siirtyi heti vuonna 2016 Reformipuolueeseen ja toimi vuoden 2017 tammikuusta marraskuuhun kalastus- ja maatalousministerinä Bjarni Benediktsson hallituksessa. Hänet valittiin uudelleen Alltingiin vuoden 2017 parlamenttivaaleissa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]