Xu Guangcai

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

 

Xu Guangcai
Henkilötiedot
Syntynyt1960
Peking, Kiina
Kuollut11. kesäkuuta 1991 (30-31 vuotta)
Peking, Kiina
Muut tiedot
Uhrit 6
Syyte kuusi murhaa
Rangaistus kuolemanrangaistus

Xu Guangcai ( kiin. 许广才 ; 1960 – 11. kesäkuuta 1991) oli kiinalainen sarjamurhaaja, joka raiskasi ja murhasi kuusi nuorta naista kolmella eri alueella Pekingissä vuosina 1987-1990. Hänet vangittiin yrittäessään uutta murhaa, ja myöhemmin hänet tuomittiin, tuomittiin kuolemaan ja teloitettiin vuonna 1991

Varhainen elämä ja murhat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Xu Guangcain taustasta tiedetään vähän. Vuonna 1960 syntynyt Pekingistä syntynyt, hän tuli köyhästä perheestä ja joutui myöhemmin keskeyttämään lukion elättääkseen perhettään. Kun hän aloitti murhaharrastuksensa, hän työskenteli varastopäällikkönä alumiininjalostustehtaassa lähellä Pekingin rautatieasemaa, hän oli naimisissa ja hänellä oli lapsia. Sekä tuttavat että kollegat kuvailivat häntä hyvänä, reippaana kansalaisena, jolla ei koskaan ollut ongelmia kenenkään kanssa ja joka oli aina valmis auttamaan.

Elokuu 1987 - Lokakuu 1989 välisenä aikana, Xu murhasi neljä naista, jotka olivat äskettäin muuttaneet Pekingiin. Hän lähestyi uhrejaan rautatieaseman lähellä ja tarjoten heille töitä tai pyytäen heitä päivälliselle. Jos uhri seurasi häntä, Xu nousi pyörälleen ja hän ajoi syrjäiselle alueelle, yleensä vihannespellolle tai hedelmätarhaan. Siellä Xu otti esiin hedelmäveitsen ja sitoi uhrinmillä tahansa sidosteella, jonka hän löysi (köydet, uhrien vaatteet jne.), ennen kuin hän raiskasi ja puukotti sitten toistuvasti rintakehään ja sukuelimiin ja lopulta irrotti uhrin sukuelimiä. Sitten hän nousi polkupyöränsä selkään ja poistui rikospaikalta jättäen ruumiit tiheään pensaikkoon.

Heinäkuussa 1989 Xu lähestyi nuorta naista nimeltä Cheng Mou Pekingin rautatieasemalla ja tarjosi naiselle töitä. Kun he olivat syöneet paikallisessa ravintolassa ja juoneet olutta yhdessä, hän toisti tavanomaisen kaavansa, mutta kovan vastarinnan vuoksi hän ei kyennyt tappamaan häntä ja Chengin pääsi pakoon. Hän otti myöhemmin yhteyttä poliisiin ja kuvaili hyökkääjää noin 30-vuotiaaksi, noin 1,75 metriä pitkäksi, keskivartaloiseksi mieheksi, joka puhuu pekingin murretta ja jolla on viikset. Cheng kuvaili lisäksi polkupyörää joko mustaksi tai tummanvihreäksi miesten 28-tuumaiseksi, jossa on vaaleanpunainen tai keltainen neppari takana. Näiden tietojen perusteella viranomaiset keräsivät kaikki todisteet, joita he pystyivät keräämään sekä hyökkäyspaikalta että ravintolasta, johon he olivat menneett, ja vaikka he onnistuivat hankkimaan tappajan sormenjäljet, he eivät löytäneet tappajaa poliisin historiasta. Tämä sai heidät olettamaan, että murhaajalla ei todennäköisesti ollut rikostaustaa.

Tapettuaan neljännen uhrinsa lokakuussa Xu keskeytti väliaikaisesti tappoharrastuksensa helmikuun 11. päivään 1990 saakka, jolloin Qinhuangdaosta kotoisin olevan nuoren naisturistin ruumis löydettiin Fanjiasta Fengtain alueelta. Maaliskuun 7. päivänä samanlainen tapaus tapahtui samalla alueella, mikä sai paikalliset viranomaiset uskomaan, että sama henkilö oli syyllistynyt niihin. Paikallisen rikososaston johtaja Wang Jun huomasi, että molemmilla murhilla oli samankaltaitaisuutta Nankain yliopiston opiskelijan Yang Moun kylmään murhaan, joka murhattiin Chaoyangissa 5. maaliskuuta 1988. Tutkittuaan rikospaikalle jätetyt jalanjäljet ja polkupyörän jäljet viranomaiset päättelivät, että kaksi uutta murhaa liittyivät neljään aikaisempaan ratkaisemattomaan murhaan, jotka olivat vaivanneet Pekingiä vuodesta 1987 lähtien.

Tutkinta, pidätys, oikeudenkäynti ja teloitus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Wang päätteli, että kaikki murhat olivat saman tekijän tekemiä ja Chengin toimittaman kuvauksen perusteella, Wang määräsi muodostamaan työryhmän ratkaisemaan murhat. Seurauksena oli, että kaupungin kahdelle keskusrautatieasemalle muodostettiin merkintöjä, joista viranomaiset epäilivät murhaajan noutaneen uhrinsa. Huhtikuun 3. päivänä 1990 salainen naistutkija lähestyi tuntematonta miestä, joka näytti olevan kiinnostunut hänestä ja tarjosi hänelle työtä tehtaallaan. Tietämättä, että poliisit seurasivat häntä, Xu ajoi tutkijan vihannespellolle, ja juuri kun tämä oli hyökkäämässä häntä vastaan, poliisit kohtasivat hänet ja ottivat hänet kiinni. Hänen mukanaan olevan hedelmäveitsen jälkimmäinen tutkimus yhdisti sen aikaisempiin murhiin sekä hänen omiin sormenjälkiinsä.

Myöhemmässä oikeudenkäynnissä Xu tunnusti rikoksensa ja myönsi, että hän oli houkutellut, raiskannut ja tappanut naisia muutaman viime vuoden ajan. Koska Pekingin käräjäoikeus ei löytänyt hänen tapauksessaan lieventäviä seikkoja, hän tuomitsi hänet kuolemaan 11. kesäkuuta 1991, ja tuomio pantiin täytäntöön pian sen jälkeen. Hänen ponnisteluistaan tapauksen ratkaisemiseksi Wang Jun sai ansiomerkin.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]