Varustamo (televisiosarja)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Varustamo
Rederiet
Fiktiivistä M/S Frejaa sarjassa esittäny Birka Princess Tukholmassa.
Fiktiivistä M/S Frejaa sarjassa esittäny Birka Princess Tukholmassa.
Tyyli draama
Kestoaika 45 min
Luoja(t) SVT
Pääosissa Johannes Brost, Mikael Samuelson, Suzanne Reuter, Kenneth Söderman, Hans V. Engström, Regina Lund, Bert-Åke Varg, Gösta Prüzelius, Cecilia Ljung, Kim Anderzon, Mikael Persbrandt, Peter Harryson, Björn Granath, Dan Ekborg, Ylva Lööf, Åke Lindman
Alkuperämaa Ruotsi
Alkuperäiskieli ruotsi
Verkko SVT (Suomessa Yle TV2)
Esitetty 1992 – 2002
Jaksoja 318
Aiheesta muualla
IMDb

Varustamo (ruots. Rederiet) on ruotsalainen draamasarja, jota tehtiin vuosina 1992–2002 yhteensä 318 jaksoa. Sarja oli yksi kauimmin esitetyistä ruotsalaisista draamasarjoista. Sarjassa seurattiin Dahlénin perheen ja varustamon vaiheita, ja tapahtumapaikat sijoittuivat muun muassa M/S Freja -nimiselle alukselle.

Ruotsissa sarjaa esitettiin alun perin SVT1-kanavalla tiistai-iltaisin 45 minuutin jaksoissa. Suomessa sarjaa esitti Yle TV2, ja se oli Suomessakin hyvin suosittu; sarjassa esiintyi myös useita suomalaisia näyttelijöitä, kuten Kaija Kärkinen, Åke Lindman, Svante Martin ja Mats Långbacka. Norjassa sarjaa esitti NRK. Ensimmäisen kauden esitysoikeudet oli myyty myös Egyptiin.

M/S Freja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääartikkeli: M/S Birka Princess

Sarjan päämiljöö oli Ruotsin ja Suomen välillä liikennöivä fiktiivinen matkustaja-alus M/S Freja, joksi oli lavastettu alkujaan Suomessa rakennettu M/S Birka Princess (myöhemmin M/S Sea Diamond).

Sarjassa kuvauksissa käytetty alus ajoi karille 5. huhtikuuta 2007 Egeanmerellä ja upposi 6. huhtikuuta 2007 noin 15 tuntia kiviin osumisen jälkeen.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Jannerling, Lisa: Freja i "Rederiet" sjönk i Medelhavet. Expressen, 5.4.2007. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 27.5.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä televisioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.