Ubon Ratchathani

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Ubon Ratchathanin rautatieasema.

Ubon Ratchathani (thaiksi เมืองอุบลราชธานี), lyhyesti Ubon (thaiksi อุบล) on Ubon Ratchathanin provinssin pääkaupunki, se sijaitsee Koillis-Thaimaassa, Isanissa. Se on samalla myös Mueang Ubon Ratchathanin alueen pääkaupunki. Vuonna 2005 kaupungissa oli 211 855 asukasta.

Sijainti[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ubon Ratchathani sijaitsee Thaimaan, Laosin ja Kambodžan raja-alueella, noin 630 kilometriä Thaimaan pääkaupungista Bangkokista koilliseen. Mun-joki, joka on alueen suurin, virtaa kaupungin läpi, se on myös alueen tärkein vesilähde.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kaupungin ympärillä oleva alue oli pitkään ennen Ramathibodi I:n hallitsemaa Ayutthayan valtakuntaa khemerien asuttama. Kaupunki itsessään perustettiin 1700-luvun lopulla, burmalaisten vuonna 1767 suorittaman valtakunnan tuhoamisoperaation jälkeen. Kaupunki perustettiin Rama I:n ehdotuksesta 20 vuotta invaasion jälkeen paikallisten johtajien toimesta. Alue on ollut hallinnollisesti itsenäinen vuodesta 1933 lähtien.

Vietnamin sodan aikana kaupunki toimi Yhdysvaltain ilmavoimien lentotukikohtana. Tukikohta on nykyään Thaimaan kuninkaallisten ilmavoimien käytössä.

Koordinaatit: 15°13′41″N, 104°51′34″E

Tämä Aasian maantieteeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.