Tony Almeida

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tony Almeida
Tony Almeida seitsemännellä tuotantokaudella
Tony Almeida seitsemännellä tuotantokaudella
Näyttelijä(t) Carlos Bernard
Kesto 24:n tuotantokaudet 1–5 ja 7
24: The Game
Ensi-
esiintyminen
Kausi 1: 12:00am–1:00am
Viimeinen
esiintyminen
Kausi 7: 7:00am–8:00am
Henkilötiedot
Koko nimi Anthony ”Tony” Almeida
Ammatti CTU:n agentti
Sukupuoli mies
Ikä 42 (7. tuotantokausi)
s. 1973
Suhteet
Puoliso(t) Michelle Dessler

Anthony ”Tony” Almeida on kuvitteellinen hahmo yhdysvaltalaisessa televisiosarjassa 24. Hahmoa esittää Carlos Bernard.

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tony Almeida syntyi vuonna 1973 Chicagossa, Illinoisissa. Hänellä on alempi korkeakoulututkinto tietojenkäsittelytieteessä ja hän on toiminut muun muassa Yhdysvaltain merijalkaväen palveluksessa. Myöhemmin hän liittyi CTU:hun.

Rooli[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

CTU:ssa Tony tapaa Nina Myersin, jonka kanssa hän seurustelee jonkin aikaa. Ensimmäisellä kaudella Tony avustaa David Palmerin salamurhan estämisessä, pelastaa Jack Bauerin Teri-vaimon hengen ja saa tietää työkaverinsa Jamey Farrellin olevan vakooja. Kauden lopussa myös Nina paljastuu vakoojaksi ja hänet vangitaan.

Toisella kaudella Tony avustaa Los Angelesiin salakuljetetun ydinpommin etsimisessä. Hän kiinnostuu työkaveristaan Michelle Dessleristä ja he sopivat menevänsä treffeille, jos selviävät päivästä elossa. He myöhemmin rikkovat sääntöjä avustaessaan Jackia, mutta saavat pitää työnsä pelastettuaan tärkeitä todisteita. Kun Michellen veli tulee CTU:hun ja käy käsiksi Carrie Turneriin, Michelle järkyttyy ja Tony on hänen tukenaan, minkä jälkeen he suutelevat.

Kolmannella kaudella Tony ja Michelle ovat naimisissa ja Tony on CTU:n johtajana George Masonin menehdyttyä. Tappava virus uhataan laskea irti, ja tärkeää todistajaa etsiessä Tonya ammutaan kaulaan. Hän selviää leikkauksesta ja palaa jo muutaman tunnin kuluttua töihin. Michelle lähtee etsimään virusta Chandler Plaza -hotellista, missä se lasketaan irti ja hotelli laitetaan karanteeniin. Tony menee pois tolaltaan kuultuaan asiasta, mutta lopulta selviää Michellen olevan virukselle immuuni. Michellen kuitenkin sieppaa Stephen Saunders, joka kiristää Tonya. Tony suostuu auttamaan Saundersia ja onnistuu pelastamaan Michellen. Tony oli kuitenkin sortunut maanpetokseen, minkä vuoksi hän joutuu vankilaan.

Tony ei esiinny neljännen kauden alussa, mutta Jack sanoo soittavansa ”ainoalle luottamalleen henkilölle” ja oltuaan terroristien ansassa Audrey Rainesin kanssa, Tony ilmestyy paikalle ja pelastaa heidät. Vankilasta päästyään Tony ja Michelle ovat eronneet muun muassa Tonyn alkoholiongelman vuoksi. Jack vakuuttaa Tonyn palaamaan CTU:hun huomattuaan tämän hyödyllisyyden. Michelle saapuu CTU:hun väliaikaiseksi johtajaksi, mikä repii auki vanhoja haavoja. Lopulta parin välit lämpenevät jälleen ja kauden lopulla he päättävät jättää CTU:n ja aloittaa uuden elämän. Kun Tony siepataan, Michelle joutuu saman paikan eteen kuin Tony edelliskaudella. Jackin ansiosta Tony pelastetaan ja päivän lopulla Tony ja Michelle avustavat Jackia lavastamaan kuolemansa.

Viidennellä kaudella Tony ja Michelle ovat onnellisesti yhdessä. He omistavat oman turvallisuusyhtiön eivätkä työskentele CTU:ssa. Kun David Palmer salamurhataan, Michelle päättää palata takaisin auttamaan ystäviään, mutta hänen autoonsa asetettu pommi surmaa hänet. Tony syleilee Michellen ruumista, minkä jälkeen auto räjähtää toisen kerran. Hän haavoittuu kriittisesti, mutta selviää. Estääkseen Tonya joutumasta šokkiin Bill Buchanan väittää, että Michellen tilasta ei ole vielä tarkkaa tietoa. Tony kuitenkin löytää tiedot vaimonsa kuolemasta ja murtuu. Kostoksi hän yrittää tappaa Michellen murhaan osallistuneen Christopher Hendersonin, mutta tämä pistää häntä tappavalla lääkeruiskulla. Jack löytää Tonyn, joka menehtyy hänen käsivarsilleen.

Seitsemännellä kaudella paljastuu, ettei Tony kuollut viidennellä kaudella, vaan eräs terroristijoukko nouti ja taivutteli hänet puolelleen viitaten Michellen kuolemaan ja tämän murhan takana olleen presidentti Charles Loganin lievään tuomioon. Tony alkaa salaa työskennellä Billin ja Chloe O’Brianin kanssa selvittääkseen hallituksessa piilevää salaliittoa. Hän työskentelee yhä peiteroolissa terroristien kanssa. Tony auttaa Jackia ja FBI:tä estämään bioaseen räjähtämisen. Myöhemmin Tony kuitenkin murhaa Larry Mossin, ja selviää, että hän on oikeasti yhteistyössä terroristien kanssa. FBI vangitsee Tonyn, mutta Tony pakenee ja ottaa Jackin panttivangiksi. Jack tivaa Tonylta totuutta tämän toimiin, kunnes tämä kertoo haluavansa tappaa Alan Wilsonin, joka oli todellisuudessa vastuussa Michellen murhasta. Tony saa Wilsonin kiinni ja kertoo Michellen olleen raskaana kuollessaan. Raivostunut Tony on ampumaisillaan Wilsonin, kunnes FBI vangitsee hänet.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]