Tohtori Neo Cortex

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tohtori Neo Cortex
NeoCortex.jpg
Pelisarja Crash Bandicoot
Ensimmäinen peli Crash Bandicoot
Ääninäyttelijä
(englanti)
Brendan O'Brien
Clancy Brown
Lex Lang
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Tohtori Neo Cortex on kuvitteellinen hullu tiedemies, joka on tavallisesti toiminut Crash Bandicoot-pelisarjan antagonistina. Hänen suurin haaveensa on hallita maailmaa kostaakseen niille, jotka halveksivat häntä menneisyydessä ja hän on pelisarjan aiemmissa osissa luonut joukon mutanttieläimiä avukseen (Ripper Roon, Komodo Joen ja Moen, Tiny Tiger, Dingodile, Koala Kongin ja Pinstripe). Tuntomerkkeinä hänellä on suhteettoman suuri, laeltaan tasainen pää, otsassa oleva iso N-kirjain ja sivuille sojottava musta tukka. Hänen ainoat tiedossa olevat sukulaisensa ovat hänen äitinsä ja goottihenkinen sisarentyttärensä Nina Cortex, jolla on erikoiset mekaaniset kädet, jotka voi singota ulos ja kelata sisään.

Niissä peleissä, joissa Cortex on pääpahiksena hän ottaa aina lopussa yhteen perivihollisensa Crash Bandicootin kanssa. Silloin hän käyttää tavallisesti aseenaan sädepistoolia. Joskus hän myös heittelee Crashia pommeilla. Taistellessaan hän seisoo usein pienellä ilma-aluksella.

Ensimmäisessä Crash- pelissä Cortexilla oli suuri linna, joka sisälsi uskomattomia tiloja kuten loputtomia kuiluja ja suuria muureja. Linnassa asusti myös toinen tiedemies Nitrus Brio, jonka kanssa Crash taistelee loppuosissa peliä. Linnan voi myös nähdä toisissa Crash- peleissä, kuten Cortex strikes backissa.

Cortex loi Crash Bandicootin tekemällä eläinkokeen pussimäyrällä. Ensimmäisessä Crash bandicoot -pelissä hänen ja Nitrus Brion tekemä eläinkoe "Bandicoot 1.0" epäonnistui, ja Crash pääsi karkuun.

Neo Cortex opiskeli Crash Twinsanity -pelin mukaan Madame Amberlyn sisäoppilaitoksessa yhdessä N. Ginin ja Nitrus Brion kanssa.

Tohtori Cortex on Crashin ja Aku Akun lisäksi ainoa hahmo, joka on esiintynyt joka Crash pelissä (N-trancedissa monipelimuodolla).

Esiintymiset päävastuksena[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Dr. Neo Cortex on päävastuksena seuraavissa peleissä: