The One (Shakiran kappale)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”The One”
Shakira
Singlen tiedot
 Albumilta Laundry Service
 Julkaistu 12. kesäkuuta 2003 (Eurooppa), 16. joulukuuta 2002 (Yhdysvallat)
 Tuottaja(t) Shakira
 Tyylilaji Pop rock, soft rock
 Kesto 03.42
 Levy-yhtiö Epic
Shakiran muut singlet
Fool
2003
”The One”
2003
Poem To A Horse
2004

"The One" on kolumbialaisen laulaja-lauluntekijän Shakiran äänittämä, kirjoittama ja tuottama kappale hänen ensimmäiseltä englanninkieliseltä studioalbumiltaan Laundry Service. Kappale julkaistiin albumin neljäntenä singlenä vuonna 2003 monissa Euroopan maissa. Yhdysvalloissa "The One" pääsi TRL-musiikkiohjelman laskentaan, ja se oli siinä korkeimmillaan kolmannella sijalla. Muissa maissa siitä tuli vaatimaton hitti.

Tausta ja sävellys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen "The One" on kirjoittanut Shakira ja säveltänyt Shakira ja Glen Ballard. Tämä kappale kertoo Shakiran yksinäisestä rakkaudesta ja hänen ilmauksestaan ja kiitoksestaan hänelle annetusta rakkaudesta. Vaikka kappale itsessään oli erittäin suosittu kappale, ja se "kosketti" monia ihmisiä, se ei menestynyt singlelistoilla kovin hyvin. Shakira ei ole koskaan esittänyt tätä livenä missään esityksessään lukuun ottamatta vuosien 2002–2003 Tour of the Mongoose -kiertuettaan, jonka aikaan single julkaistiin. Ensisijaisesti radiossa soitettiin kappaleen Glen Radio Mix -versiota, jossa on uusi intro ja täysin erilainen sovitus kuin alkuperäisellä albumin versiolla.

Menestys listoilla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Koska "Objection (Tango)" ei menestynyt kovin hyvin saavuttaen Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listalla korkeimmillaan sijan 55, Epic Records perui suunnitelmat julkaista "The One" singlenä Yhdysvalloissa. Kappale julkaistiin kuitenkin useimmissa osissa Eurooppaa sekä muissa maissa, kuten Australiassa. Se menestyi kohtalaisen hyvin Euroopan maissa, kuten Ranskassa, jossa se saavutti sijan 15. Australiassa se saavutti sijan 16, jonka lähettyvillä se pysyi, kunnes se lopulta putosi listalta.

Musiikkivideo[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kappaleen "The One" -musiikkivideolla on perusjuoni. Shakira kävelee kaupungin läpi pukeutuneena punaiseen takkiin, ja hän näkee kuinka ihmiset rakastajiensa kanssa halailevat toisiaan, hänen ollessaan yksin. Siksi hän kävelee sateessa toivoen löytävänsä jonkun, joka rakastaa häntä ikuisesti. Kun hän kävelee sateen läpi, hän näkee vanhan pariskunnan, äidin ja lapsen, poliisin hyökkäämässä miehen kimppuun vanhan naisen katsoessa, tarviten jonkun miestä auttamaan ja mies huulisynkkaa "you're the one I need", kun taas kontrastina Shakira on yksin. Musiikkivideo päättyy kun Shakira, sateesta läpimärkänä, laulaa ylös taivaaseen päin.

Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The One (Shakira song)