Chantaje

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Chantaje”
Shakira
Singlen ”Chantaje” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta El Dorado
 Julkaistu 28. lokakuuta 2016
 Tuottaja(t) Shakira, Maluma. Chan "El Genio" (Rude Boyz), Kevin Jiménez ADG
 Tyylilaji Pop reggaeton
 Kesto 03.16
 Levy-yhtiö Sony Latin
Shakira muut singlet
La Bicicleta
2016
”Chantaje”
2016
Deja Vu
2016

"Chantaje" (lausutaan espanjaksi: t͡ʃanˈtaxe; suomeksi: "Kiristys") on kolumbialaisen laulajan Shakira laulu, yhdessä vierailevan laulajan Maluma kanssa. Laulu julkaistiin singlenä ennen Shakiran yhdettätoista studioalbumia El Dorado (2017) 28. lokakuuta 2016. Kappaleen ovat kirjoittaneet Shakira, Maluma, Joel Antonio López Castro, Kevin Mauricio Jiménez Londoño ja Bryan Snaider Lezcano Chaverra. Sen ovat tuottaneet Shakira, Maluma, Chan "El Genio" (Rude Boyz) ja Kevin Jiménez ADG. Maluma ja Shakira ovat aikaisemmin tehneet yhteistyötä Carlos Vivesin singlen "La Bicicleta" remixin kanssa.

"Chantaje" on genreltään pop- ja reggaeton-kappale. Lyyrisesti kappale on "sukupuolten taistelua", jossa mieshenkilö ei ole varma missä hän seisoo rakastajansa kanssa, ja naishenkilö ei selvennä tilannetta. Chantajen musiikkivideo kuvattiin Barcelonassa, Espanjassa, Shakiran pitkäaikaisen yhteistyökumppanin ohjaaja Jaume de Laiguanan kanssa. Kaupallisesti laulu saavutti huippusijan Espanjan, Chilen, Meksikon ja Yhdysvaltojen Billboard Latin Songs -listoilla, ja se pääsi listoilla kymmenen suosituimman kappaleen joukkoon myös Kolumbiassa, Argentiinassa, Portugalissa ja Sveitsissä.

Laulu oli ehdolla Record of the Year-, Song Of The Year- ja Best Urban Fusion Performance -palkinnoille 18. Latin Grammy Awards -palkintogaalassa.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. NOMINEES 18th Annual Latin GRAMMY Awards 26 September 2017. Latin Recording Academy. Viitattu 26 September 2017.