The Falling Man

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Falling Man

The Falling Man (suom. Putoava mies) on valokuva, jonka Associated Pressin kuvaaja Richard Drew otti New Yorkissa syyskuun 11. päivän terroritekojen aikana 11. syyskuuta 2001. Kuvassa näkyy World Trade Centerin kaksoistornien pohjoistornista putoava tuntematon henkilö, oletettavasti mies. Hän oli oletettavasti loukussa pohjoistornin ylemmissä kerroksissa, ja on epäselvää, putosiko hän vahingossa vai hyppäsikö hän tahallaan. Valokuva on otettu tarkalleen klo 9.41. Kuva sai aluksi paljon kritiikkiä, mutta ajan kuluessa siitä tuli kuuluisa ja muistettava.[1]

Mies on tuntematon, mutta on arveltu että hän olisi ollut joko Norberto Hernandez, Windows on the World -ravintolan kondiittori, tai Jonathan Briley, saman ravintolan äänisuunnittelija.[2]

Torneista hyppäsi ja putosi iskun aikana jopa 200 ihmistä, jotka saivat nimen jumpers (”hyppääjät”). Hyppääjistä otettiin monta kuvaa, mutta tästä kuvasta on tullut erityisen kuuluisa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. The Story Behind the Haunting 9/11 Photo of a Man Falling From the Twin Towers Time. 8.9.2016. TIME USA, LLC. Viitattu 4.7.2023. (englanniksi)
  2. 9/11: The truth behind the famous Falling Man and his real identity World News. 12.9.2020. NZ Herald. Viitattu 4.7.2023. (englanniksi)
Tämä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.
Käännös suomeksi
Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The Falling Man