The Blood Divine

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

The Blood Divine oli brittiläinen parhaiten Cradle of Filth -yhtyeestä tunnetun Paul Allenderin sekä Paul ja Benjamin Ryanin perustama doom metal -yhtye. Jäsenet perustivat yhtyeen jätettyään Cradle of Filthin. Anathema-yhtyeen laulaja Darren White liittyi pian yhtyeeseen jalanjäljissään rumpali William Sarginsson sekä basisti Steve Maloney. Uransa aikana yhtye julkaisi kaksi täysmittaista albumia sekä yhden yhdistelmäalbumin kahden albumin kappaleista.

Yhtye julkaisi debyyttialbuminsa Awakenin vuonna 1996 Peaceville Recordsin levymerkillä, kuten myös seuraaja-albuminsa Mystican (1997). Paul Allender jätti yhtyeen Mystica-albumin nauhoitusten aikaan, ja vuonna 1998 myös Benjamin Ryanin lopetettua yhtye oli valmista kauraa, ja hajosi lopullisesti samana vuonna.

Vuonna 2002 Peaceville julkaisi yhtyeen kappaleiden pohjalta yhdistelmäalbumin Rise Pantheon Dreams, joka sisälsi kappaleita Awakenilta ja Mysticalta, sekä myös kaksi aiemmin julkaisematonta kappaletta ja kaksi live-kappaletta.

Allender liittyi myöhemmin takaisin Cradle of Filthiin, jalanjäljissään myös rumpali Sarginsson, joka ei aiemmin yhtyeessä ollut soittanut. Sarginsson liittyi CoF:iin rumpali Adrian Erlandssonin jätettyä sen.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Blood Divinen kotisivu (Arkistoitu – Internet Archive)