Teuvan Pirttilä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teuvan Työväentalo Pirttilä
Pirttilän työväentalo.
Pirttilän työväentalo.
Osoite Mukkalantie 7 64700 Teuva
Sijainti Teuva
Valmistumisvuosi 1939
Rakennuttaja Teuvan Pirttilä Oy
Omistaja Laten KH-Palvelut Oy
Runkorakenne hirsi
Julkisivumateriaali lauta
Kerrosluku 2
Lisää rakennusartikkeleitaArkkitehtuurin teemasivulla

Teuvan työväentalo Pirttilä on vuonna 1939 rakennettu Teuvan kirkonkylässä sijaitseva Työväentalo. Nykyisin talo on yksityiskäytössä.

Historiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teuvalla perustettiin Osakeyhtiö Pirttilä, jonka tarkoituksena oli rakentaa ja ylläpitää työväentalo Teuvan kirkonkylään. Vaasa-lehdessä oli 22. päivänä 1939 ilmoitus, jossa pyydettiin urakkatarjousta kaksikerroksisesta puurakennuksesta.

Rakennus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talo rakennettiin vielä samana vuonna. Rakennuksen ulkomitat olivat 31,5 x 19,5 metriä. Työväentalo on suuri, salin pinta-ala 247 m², näyttämö 104 m² ja ravintola 90 m² ja vielä vaatesäilytyskin 40 m². Talon toiseen kerrokseen valmistui viisi vuokrattavaa asuinhuoneistoa.

Toimintaa työväentalolla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Talolla ovat toimineet monet työväenjärjestöt, ja yksityisetkin ovat pitäneet siellä häitä, syntymäpäiviä ja muita juhlia. Viime aikoina talon uusitulla parketilla on toiminut myös tanssiurheiluseura Tempo.

Uusi omistaja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Osakeyhtiö Pirttilä myi talon huutokaupalla Laten KH-Palvelut Oy:lle 8 382 euron kauppasummalla 24. päivänä elokuuta 2022. Uusi omistaja on ainakin toistaiseksi luvannut pitää talon toiminnat entisellään. Myös talon seinässä oleva Pirttilä-nimikyltti säilyy.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]