Tainionkoski (koski)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tainionkoski oli Vuoksessa Imatralla sijainnut koski. Se oli Vuoksen koskista lähimpänä Saimaata, jonka laskujoki Vuoksi on. Kosken pituus oli noin 700 metriä, kunnes koskialue otettiin 1800-luvulla teollisuuden käyttöön. Koski on nykyisin Tainionkosken voimalaitoksen aluetta, ja sen paikalla on vesiallas. Tainionkosken läheisyydessä on Tainionkosken uusi paperitehdas.

Kosken ylitti vuosina 1943–1944 rakennettu Tornan silta, joka sortui elokuussa 1998, kun sitä oltiin purkamassa. Tarkoituksena oli rakentaa vanhojen siltapilarien päälle yksikaistaisen sillan tilalle leveämpi kaksikaistainen silta. Onnettomuudessa kolme miestä joutui voimakkaaseen kohti Tainionkosken voimalaitosta vievään virtaukseen. Kaksi onnistuttiin pelastamaan mutta kolmas, lähes uimataidoton työntekijä jäi puristuksiin ja kuoli. Onnettomuus johtui vanhan sillankannen huonosta työnaikaisesta tuennasta ja huonosta työmaan hoidosta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.