Suurriistavirka-apu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Suurriistavirka-apu (SRVA) on organisaatio, jota ylläpitää riistanhoitoyhdistykset. SRVAn tarkoituksena on organisoida jäljestysohjaajia, jäljestyskoiria ja metsästäjiä viranomaisten käyttöön. [1]

Metsästäjiä on ollut jo pitkään viranomaisten virka-apuna. Nykymuotoinen SRVA perustettiin toukokuussa 2009, koska viranomaisten paikallistuntemus on vähentynyt poliisi- ja hätäkeskusorganisaatioissa tapahtuneiden muutosten takia ja samanaikaisesti erilaiset suurpetotilanteet ovat runsastuneet.[1] Toiminta perustuu poliisin ja riistanhoitoyhdistysten välisiin sopimuksiin. Toiminta käynnistyy poliisin tai hälytyskeskuksen antamalla virka-apupyynnöllä. Mukana olevat metsästäjät, koiranohjaajat ja metsästysseurat toimivat vapaaehtoispohjalta. Tavallisimpia SRVA-tehtäviä ovat kolareissa loukkaantuneiden hirvieläinten, suurpetojen tai villisikojen jäljestäminen tai menehtyneiden yksilöiden toimittaminen jatkokäsittelyyn.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Suurriistavirka-apu www.riista.fi-sivusto. Viitattu 5. heinäkuuta 2010.
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.