Sukuposti

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Sukuposti.net on suomalainen verkkosivusto, joka on perustettu vuonna 2001. Sukupostin hevoskuvagalleria on laajin Internetistä löytyvä hevoskuvien kokoelma. Sukuposti toimii vapaaehtoisvoimin.

Sukupostin tärkein ominaisuus on tietokanta[1], jonka päivittämiseen ja laajentamiseen osallistuu noin sadan henkilön ryhmä. Käyttäjät voivat lähettää sivustolle kuvia ja tietoja hevosista, mutta ylläpitäjät huolehtivat tietojen julkaisusta. Sukupostin tarkennetulla haulla voi etsiä sellaistakin hevosta, jonka koko nimeä ei varsinaisesti tiedä. Silloin siinä on kuitenkin apuna mm. säkäkorkeus, rotu, sukupuoli, jne. Sivustolta löytyy myös suurimpien ravikilpailuiden kunniataulukoita sekä kantakirjaan merkittyjen hevosten listoja.

Sivusto on hevosihmisten keskuudessa erittäin käytetty tietolähde. Sivustolla ilmoitettujen tietojen mukaan palvelussa ladataan kuukausittain n. 1-1,5 miljoonaa sivua[2]. Yksittäisiä käyttäjiä on tietojen mukaan n. 50-100 000 kuukaudessa[1].

Sukupostin hevostietokannasta löytyy n. 2,3 miljoonaa hevosta (19.12.2021). Hevostietokannan tiedot ovat peräisin eri maiden hevosrekistereistä (mm. Suomen Hippos)[3].

Sukupostin hevoskuvagalleriasta löytyy n. 600 000 (19.12.2021) hevoskuvaa yli 165 000 eri hevosesta. Käyttäjät voivat lähettää palveluun omia kuviaan julkaistavaksi. Osa ylläpitäjistä käy kuvaamassa hevosia eri tapahtumissa ja talleilla.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä tietotekniikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.