Stan Marsh

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stan Marsh
386px-StanMarsh1 svg.png
Luoja(t) Trey Parker
Matt Stone
Näyttelijä(t) Trey Parker
Koko nimi Stanley Marsh
Ammatti Koululainen
Sukupuoli Mies
Ikä 11
Asuinpaikka South Park, Colorado
Suhteet
Tutut Kyle Broflovski, Kenny McCormick, Eric Cartman

Stanley "Stan" Marsh on kuvitteellinen hahmo amerikkalaisessa komediasarjassa South Park. Mustahiuksisen Stanin hahmon löyhänä esikuvana on ollut Trey Parker, joka myös esiintyy Stanin äänenä sarjassa. Stan ja hänen ystävänsä Kyle, Cartman ja Kenny ovat South Parkin neljä päähenkilöä. Stan on syntynyt 19. lokakuuta 2001. Stan on nuorempi kuin Kyle ja Eric; Kennyn syntymäpäivä ei ole tiedossa. Stan nähtiin ensimmäisen kerran muiden poikien tavoin Spirit of Christmas -lyhytpätkässä vuonna 1992. South Parkin nettisivuilla Stanin kuvaillaan olevan "tavallinen, keskiverto, hämmentynyt, amerikkalainen lapsi".

Ystävyys Kylen kanssa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stanin paras ystävä on Kyle Broflovski. Stan yleensä puolustaa Kyleä, kun Eric Cartman kiusaa Kylea ja vitsailee tämän kustannuksella. Stanin ja Kylen isätkin ovat hyviä ystäviä keskenään.

Ihastus Wendyyn[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stan on ihastunut luokkatoveriinsa Wendy Testaburgeriin. Sarjan alkuaikoina Stan yleensä oksensi Wendyn kasvoillle, kun tämä puhui Stanille. South Park elokuvassa Isompi, pidempi ja leikkaamaton Wendy on ihastunut kaupunkiin muuttaneeseen uuteen lapseen Gregoryyn. Stan yrittää saada Wendyn pitämään taas hänestä ja onnistuukin siinä elokuvan lopussa. Seitsemännen tuotantokauden jaksossa Raisins Wendy jättää lopulta Stanin ihastuttuaan Tokeniin, joka on samalla luokalla. 11. tuotantokauden The List -jaksossa Wendy ja Stan palaavat yhteen.

Perhe[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Stan Marsh ja metsän eläimet jaksossa Metsän joulu (Woodland Critter Christmas).

Stanin perheestä kerrotaan hieman enemmän kuin muiden poikien perheistä. Stanin perheeseen kuuluu hänen isänsä Randy, äiti Sharon, isosisko Shelley ja homoseksuaali koira Sparky (suom. Onni), jota tosin ei ole kovinkaan usein nähty ensimmäisten tuotantokausien jälkeen. Marshin perhe parodioi stereotyyppistä amerikkalaisperhettä, erityisesti isä Randy, joka usein ylireagoi lähes sairaalloisesti moniin asioihin. Stanin muita sukulaisia ovat Randyn veli eli Stanin setä Jimbo Kern. Hän on metsästäjä ja hän omistaa asekaupan. Stanillä on 104 -vuotias isoisä "Grandpa" Marvin Marsh. Hän asuu Marsheilla. Stanin Aunt Flo -täti nähtiin yhdessä jaksossa, jossa hän myös kuoli.