Sheena Is a Punk Rocker

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
”Sheena Is a Punk Rocker”
The Ramones
Singlen ”Sheena Is a Punk Rocker” kansikuva
Singlen tiedot
 Albumilta Rocket to Russia
 B-puoli ”I Don’t Care”
 Äänitetty  1977
 Julkaistu elokuu 1977
 Tekijä(t) Joey Ramone
 Tuottaja(t) Tony Bongiovi, Tommy Ramone
 Tyylilaji punk rock
 Kesto 02.49
 Levy-yhtiö Sire Records
The Ramonesin muut singlet
”I Remember You”
1977
”Sheena Is a Punk Rocker”
1977
”Swallow My Pride”
1977

Sheena Is a Punk Rocker on yhdysvaltalaisen punk-yhtye Ramonesin vuoden 1977 albumilla Rocket to Russia julkaistu kappale. Kappaleesta tehtiin myös hyvin menestynyt single, joka nousi Britannian top 40 -singlelistan sijalle 22.

”Sheena Is a Punk Rocker” on Ramonesin tunnetuimpia kappaleita. Se oli ensimmäisiä kappaleita, jonka nimessä esiintyi sana punk. Kappaleen kirjoitti yhtyeen laulaja Joey Ramone. Sen varhainen versio oli mukana Leave Home -albumin ensimmäisessä painoksessa, jossa se korvasi tekijänoikeuskysymysten takia hyllytetyn kappaleen ”Carbona Not Glue”.

Kappaleesta on tehty ainakin kaksi suomenkielistä sanoitusversiota: Se-yhtye levytti 1978 version nimeltä ”Tulitikkutyttö”. Samaa Yarin sanoitusta käyttivät Pelle Miljoona & 1980 ja Problems? myöhemmin konserttitallenteillaan, nimenä oli tällöin ”Tiina on niin nuori”.[1] Ne Luumäet versioi kappaleen ensialbumilleen Ne Luumäet nimellä ”Siinä on punk-Kari”.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Hakutulos kappaleelle Tulitikkutyttö Suomen äänitearkiston tietokanta vuosilta 1901–1999. Viitattu 21.11.2011. [vanhentunut linkki]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä singleen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.