Sergel (yritys)

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Sergel Oy)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sergel
Perustettu 1988
Toimiala Perintä- ja luottotietopalvelut
Tuotteet Luototus, asiakasreskontra, perintä ja valvonta, laskutus ja luottoriskien hallinta, Content Billing & Clearing
Liikevaihto 65 milj. eur (2008)
Henkilöstö 375
Kotisivu www.sergel.com

Sergel on ruotsalainen perintätoimisto. Yritys on kuulunut TeliaSonera-konserniin. Telia myi Sergelin vuonna 2016[1]. Sergelillä on toimistot Ruotsin lisäksi Norjassa, Suomessa, Liettuassa ja Latviassa.

Suomessa Sergel Oy aloitti toimintansa vuonna 2006.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1988 Ruotsin valtion telelaitoksen (Televerket) ydintoiminta muokattiin uudelleen, muun muassa perustamalla perintäosastosta itsenäinen yritys. Muutto toimistotaloon keskelle Tukholmaa Sergelin torin varrelle ratkaisi yrityksen nimikysymyksen. Yhtiön nimeksi tuli Sergel Inkasso AB.

Vuonna 1996 Sergel laajensi toimintaansa tarjoamalla myös luottokelpoisuuden ja maksukykyisyyden arviointipalveluja. Samalla yrityksen nimeksi tuli Sergel Kredittjänster AB. Pari vuotta myöhemmin palveluihin liitettiin maksupalvelut, reskontrapalvelut, lakipalvelut ja Aktiv-perintäpalvelut. Vuonna 2000 Sergel alkoi tarjota laskutuspalvelukokonaisuutta, johon kuuluivat koonti-, hinnoittelu-, laskutus- ja CRM-palvelut.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Telia myy perintäyrityksen 221 miljoonalla Ilta-Sanomat. 21.6.2016. Viitattu 16.10.2020.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]