Se on siinä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Se on siinä
Kestoaika 30 minuuttia
Pääosissa Antero Mertaranta
Risto Kaskilahti
Jukka Laaksonen
Alkuperämaa  Suomi
Verkko TV2
Esitetty 2. tammikuuta 2001 – 31. toukokuuta 2009
Tuotantokausia 9
Jaksoja 262
Tuotanto
Tuotantoyhtiö(t) Ten Years Production Oy
Aiheesta muualla
IMDb

Se on siinä oli suomalainen humoristinen urheilutietokilpailuohjelma, jota lähetettiin Yleisradion TV2-kanavalla sunnuntaisin kello 22:05 alkaen keväästä 2001 kevääseen 2009.

Ohjelmaa juonsi urheiluselostaja Antero Mertaranta, ja vakiokilpailijoina toimivat Risto Kaskilahti ja Jukka Laaksonen. Jokaisessa ohjelmassa oli lisäksi kolmas, vaihtuva kilpailija, joka yleensä oli joku julkisuuden henkilö. Silloin tällöin vieraita saattoi olla myös kaksi, jolloin he vastasivat kysymyksiin yhdessä. Ohjelmassa vieraili myös joitakin ulkomaalaisia entisiä huippu-urheilijoita, kuten pikajuoksija Ben Johnson, koripalloilija Dennis Rodman, jääkiekkoilijat Börje Salming ja Doug Shedden sekä nyrkkeilijä Joe Frazier.

Se on siinä on saanut nimensä Mertarannan kuuluisasta lausahduksesta vuoden 1995 jääkiekon MM-kilpailujen selostuksessa. Ohjelma valittiin yleisön Venla-äänestyksessä vuoden parhaaksi viihdeohjelmaksi vuonna 2005.

Ohjelman erääksi tavaramerkiksi nousi ”jäniskevennys”, kuvanauhanpätkä, jossa kesken ampumahiihtokilpailun ladulle juoksee jänis, joka vetää hetken aikaa kilpailijoiden letkaa perässään koirien juoksukilpailuissa käytettävien vauhdittajajänisten – tai kestävyysjuoksun kirittäjien eli ”jänisten” – tapaan. Jäniskevennystä näytettiin ohjelmassa aina silloin tällöin kilpailijoiden sitä pyytäessä. Toinen ohjelman tavaramerkki oli iltasatu, lyhyt perinteisiä eurooppalaisia satuja muistuttava ja ajankohtaisista henkilöistä ja ilmiöistä kertova tarina, jonka juontaja Mertaranta kertoi ohjelman lopuksi.

Ohjelman viimeinen jakso esitettiin sunnuntaina 31. toukokuuta 2009. Jaksossa vakiojäsenet Risto Kaskilahti ja Jukka Laaksonen sekä juontaja Antero Mertaranta muistelivat menneitä ja ohjelmassa nähtiin pätkiä vanhoista jaksoista.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]