Sauna 2000

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Sauna 2000
Kehittäjä Moya Horror
Jakelija Itch.io
Suunnittelija Amos Sorri
Julkaistu TBA
Lajityyppi simulaattoripeli, kauhupeli
Pelimuoto yksinpeli
Alusta Microsoft Windows
Jakelumuoto Digitaalinen lataus
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Sauna 2000 on Moya Horrorin kehittämämä videopeli. Pelin demo-versiossa tarkoituksena on ehtiä lämmittää sauna ja saunoa ennen kuin aurinko laskee. Peli on tehty graafisesti 90-luvun videopelien tyyliin. Pelin demo-versio julkaistiin helmikuussa 2020 digitaalisen demo-kauhupeli-levyn Haunted PS1 Demo Discin mukana, jossa oli kuusitoista muuta peliä.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demo-versio[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin demo-versiossa peli alkaa järven rannalta, jossa on muun muassa sauna ja liiteri. Pelaajan pitää lämmittää sauna ja saunoa ennen kuin aurinko laskee. Pelihahmo, jolla pelaaja pelaa puhuu ääneen kertoakseen pelaajalle ohjeita. Pelaajan pitää muun muassa pilkkoa polttopuita ja hakea vettä laiturin päästä.

Demo-version lopetukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Demo-versiossa pelissä on neljä lopetusta. Niistä kolme ovat helposti saatavilla, mutta neljäs tulee satunnaisesti jonkin lopetuksen jälkeen.

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
  • Jos pelaaja ehtii lämmittää saunan ja saunoa ennen kuin aurinko laskee, jossain vaiheessa pelaajan viereen ilmestyy piru "Man with horns". Piru puhuu pelaajalle pelin loppuun saakka. Jokin iso valoisa asia alkaa kasvamaan taivaalla, joka pikkuhiljaa täyttää koko taivaan. Sen jälkeen peli loppuu.
  • Jos pelaaja ei ehdi lämmittää saunaa ja saunoa ennen kuin aurinko laskee, läheisestä luolasta tulee vihainen piru, joka yrittää saada pelaajan kiinni kirveen kanssa. Kun piru saa pelaajan kiinni pelaaja syntyy pitkään käytävään, jonka päässä on kotimainen huoneisto. Kun pelaaja astuu huoneiston sisään, hän ei pääse enää takaisin käytävään. Kun pelaaja kävelee huoneeseen, jossa ihminen istuu lattialla television äärellä, palaa takaisin ensimmäiseen huoneeseen ja palaa takaisin huoneeseen, jossa ihminen istui, ihminen nousee seisomaan.Sitten pelaaja pystyy ohjaamaan ihmistä ja tarkoituksena on paeta pelaajan ensimmäistä pelihahmoa, joka jahtaa nyt pelaajaa kirveen kanssa.

(Tässä vaiheessa lopetus haarautuu kahteen lopetukseen.)

  • Jos pelaaja pääsee käytävän toiseen päähän, pelaaja ilmestyy japanilaiseen kylpylään. Pelaajan pitää edetä kylpylässä rauhallisesti, jotta kaikki tarvittava tapahtuisi. Lopuksi pelaajan pitää kävellä hohtavasta ovesta sisään, jolloin peli loppuu.
  • Jos pelaaja ei pääse käytävän toiseen päähän, pelaaja ilmestyy huoneeseen, jossa hahmo lyö pelaajaa kirveellä, jonka jälkeen peli loppuu.
  • Neljäs lopetus tulee satunnaisesti minkä tahansa lopetuksen jälkeen. Pelaaja syntyy paikkaan, joka on kuin ulkoplaneetta. Pelaajan ei tarvitse tehdä mitään, että peli loppuisi, mutta paikasta löytää laulavan hahmon, jonka päällä on valokeila.
Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Pelin kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Amos Sorri aloitti kehittämään Sauna 2000:ta vuonna 2019. Hän teki pelin demo-version parissa kuukaudessa valmiiksi, jotta saisi sen "Haunted PS1 Demo Disc"-demo-kauhupeli-levylle. Haunted PS1 Demo Disc julkaistiin helmikuussa 2020 ja sen pelit saivat huomiota maailmanlaajuisesti. Sauna 2000:nen joukkorahoituskampanja aloitettiin kesäkuussa 2020. Sorri pyrkii saamaan joukkorahoituksella pelille uusia tekijöitä.

Vastaanotto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli on saanut maailmanlaajuista suosiota ja hyvää palautetta.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]