Reijo Kupiainen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Reijo Kupiainen
Henkilötiedot
Syntynyt1964
Pori

Reijo Kupiainen (s. 1964 Pori) on suomalainen filosofi ja kasvatustieteilijä. Kupiainen työskentelee Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulussa visuaalisen kulttuurin teorian professorina ja vierailevana mediakasvatuksen professorina Norjan teknis-luonnontieteellisen yliopiston kasvatustieteiden laitoksella. Aiemmin hän on toiminut mediakasvatuksen yliassistenttina Tampereen yliopistossa, lehtorina ja määräaikaisena professorina (Lapin yliopisto) ja visuaalisen kulttuurin lehtorina (Taideteollinen korkeakoulu, Porin yksikkö).

Kupiaisen kirjalliseen työhön kuuluu muun muassa Martin Heideggerin teoksen Oleminen ja aika suomentaminen. Kupiainen on väitellyt mediakasvatuksen alalta vuonna 2005 tutkimuksellaan Mediakasvatuksen eetos, joka palkittiin kasvatustieteen vuotuisella väitöskirjapalkinnolla.[1] Hänen julkaisunsa Media and Digital Literacies in Secondary School (Peter Lang 2013) tarkastelee yläkoululaisten mediakäytäntöjä ja koulun mediakasvatusta suomalaisessa yläkoulussa.

Lisäksi hän on tehnyt uraauurtavaa työtä pienten lasten mediakulttuurin alalla kehittämällä muun muassa animaatiopajatoimintaa päiväkodeissa ja kouluissa sekä opettajien perus- ja täydennyskoulutuksessa.

Kupiainen on myös toiminut filosofisen aikakauslehden Niin & näin toimittaja vuosina 1994–2006.

Kupiainen toimi Mediakasvatusseuran puheenjohtajana 2009–2010.

Teoksia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Muita julkaisuja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Rumpalina ja sovittajana

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]