Red Bull KTM Factory Racing

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Red Bull KTM Factory Racing
Päämaja Munderfing, Itävalta
Perustettu 2014
Tallipäällikkö Saksa Pit Beirer
Kilpakuljettajat 33. Etelä-Afrikka Brad Binder
43. Australia Jack Miller
26. Espanja Dani Pedrosa (testikuljettaja)
82. Suomi Mika Kallio (testikuljettaja)
Nykyiset sarjat MotoGP

Red Bull KTM Factory Racing on itävaltalainen ratamoottoripyöräilytalli, joka kilpailee MotoGP luokassa. Tallin virallinen sponsori on Red Bull.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KTM pyöriä oli nähty aiemmin pienemmissä luokissa, mutta virallista tallia ei. Syyskuussa 2014 Pit Beirer julkisti KTM:n osallistuvan MotoGP kauteen 2017. Lokakuussa 2015 KTM RC16 pyörä sai ensi testinsä Itävallassa Red Bull Ringillä Alex Hofmannin ajamana. KTM ajoi myöhemmin lisätestejä Valencia Circuitissa, Circuito de Jerezissä, Brnossa, Misanossa ja Mugellossa. Testejä ajoivat Mika Kallio, Randy De Puniet, Karel Abraham ja Thomas Luthi. Kallio sai virallisen testikuljettajan paikan 27. lokakuuta 2015.[1]

KTM osallistui villilläkortilla MotoGP 2016 kauden Valencian osakilpailuun. Kallio oli ainut kuljettaja, joka ajoi pyörällä sijoittuen aika-ajoissa sijalle 20. Hän joutui kuitenkin keskeyttämään, kun takapyörän tunnistimet hajosi.

Ensimmäinen kausi 2017[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

KTM palkkasi Tech3 Yamahan kuljettajakaksikon Bradley Smithin ja Pol Espargarón. Myös Kallio ajoi kauden aikana muutaman kilpailun ollen parhaimmillaan kymmenes Itävallassa. Espargaró onnistui sijoittumaan parhaiten loppupisteissä ollessaan 17:sta, kun Smith oli 21:n.[2] Espargaró ajoi KTM:lle parhaimmillaan yhdeksännen sijan Brnossa ja Itävallassa.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Mika Kallio to be KTM's MotoGP™ test rider motogp.com 27.10.2015 Viitattu 30.7.2020 (englanniksi)
  2. MotoGP World Standing 2017 (Arkistoitu – Internet Archive) motogp.com Viitattu 29.7.2020 (englanniksi)