Raymond Weil

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Raymond Weil

RAYMONDWEIL-logo.jpg

Perustettu 1976
Avainhenkilöt Olivier Bernheim, Raymond Weil, Elie Bernheim, Pierre Bernheim
Kotipaikka Geneve, Sveitsi
Kotisivu www.raymond-weil.com

Raymond Weil on sveitsiläinen luksuskellojen valmistaja, jakelija ja myyjä. Raymond Weilin Genevessä vuonna 1976 perustama yritys on yksi uusimmista sveitsiläisistä yksityisistä luksuskellojen valmistajista[1].

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Parsifal 9460-sg5-00658 – Two-tone – Silver dial
 • 1976: Kelloseppäalan kriisin keskellä Raymond Weil perustaa omaansa ja lapsenlapsensa Raphael Weilin nimeä kantavan merkin[1].
 • 1982: Olivier Bernheim, Raymond Weilin vävy, liittyy perheyritykseen. Hänestä tulee toimitusjohtaja ja CEO vuonna 1996[2].
 • 1983: Amadeus-malliston lanseeraus. Kokoelman kellot valmistettiin Milos Formanin samannimistä elokuvaa varten[3].
 • 1986: Othello-malliston lanseeraus. Tällä erittäin sirolla mallilla on tärkeä osa brändin kansainvälisessä kasvussa[3].
 • 1988: Uusi Traviata-malli murtaa vallalla olleet esteettiset trendit[4].
 • 1991: Parsifal-malliston lanseeraus[5].
 • 1993: Raphael Weil luo oman sivumerkkinsä erikoistuen tietyntyyppisiin automaattisiin mekanismeihin.
 • 1994: John Boothin ohjaama Precision Movements -mainoskampanja voittaa London International Advertising Award -palkinnon[6].
 • 1995: Tango-malliston lanseeraus.
 • 1996: W1-malliston lanseeraus. Painotuksena on mallisuunnittelu.
 • 1998: Saxo-kokoelman lanseeraus, Don Giovanni -mallisto luodaan.
 • 1999: Tutkimus ja kehitys sekä prototyyppiosastojen perustamisen ansiosta Raymond Weil pystyy valvomaan kellonsuunnitteluprosessia kokonaisuudessaan. Don Giovanni -sarjan Così Grande "hyppäävä tunti" -mallin monimutkaisen GMT-toiminnon kehittäminen. Shine-naistenmalliston nopeasti ja helposti vaihdettavan rannekejärjestelmän kehittäminen[7].
 • 2001: Othello-mallin uudelleenlanseeraus tuotemerkin 25-vuotisjuhlan kunniaksi.
 • 2003: Parsifal-malliston maailmanlaajuinen lanseeraus.
 • 2006: Raymond Weilin lapsenlapset Elie ja Pierre Bernheim liittyvät yritykseen. Shine-naistenmalliston lanseeraus. Raymond Weil Club luodaan. Ensimmäinen kellomerkin tarjoama klubi[8].
 • 2007: Nabucco- ja Freelancer-mallistojen lanseeraus. Yrityksen uudelleenbrändäys ja brändin uusi slogan: Independence is a state of mind. Ensimmäinen RW Club International Photography Prize -valokuvauskilpailu[9].
 • 2009: Nabucco Rivoluzionen rajoitetun version luominen, Uusi naistenmallisto, Noemia, lanseerataan. Uusi Don Giovanni Così Grande "hyppäävä tunti" -malli lanseerataan.
 • 2010: Nabucco Va, Pensiero ja Freelancer Summertime -tuotteiden rajoitetun version luominen.
 • 2011: Jasmine-kokoelman ja Maestron 35. vuosipäivän rajoitetun version lanseeraus.
 • 2012: Uuden mainoskampanjan lanseeraus, jossa esitellään brändin uusimpien kellojen innoittamia nuottiviivastoja. RAYMOND WEILin ensimmäisen automaattikellon, Maestro Phase de Lune Semainerin, lanseeraus. Kello näytti päivämäärän, päivän, kuukauden, viikon numeron ja kuun vaiheen.

Luominen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raymond Weil loi nimeään kantavan brändin vuonna 1976 – kelloteollisuuden kriisin aikaan. Sen jälkeen hän perusti jakeluverkon ensin Eurooppaan ja sitten ympäri maailmaa.[10]

Weilin vävy Olivier Bernheim liittyi yritykseen vuonna 1982 työskenneltyään vuosia Heinekenin ja Unileverin markkinointiosastolla. Hänet nimettiin varatoimitusjohtajaksi ja CEO:ksi vuonna 1996, ja hän on siitä lähtien työskennellyt kehittääkseen brändin näkyvyyttä kautta maailman.[11]

Olivier Bernheimin pojat, Elie ja Pierre Bernheim, liittyivät yritykseen vuonna 2006. Elie Bernheim (88 RUE DU RHONE -yrityksen perustajajäsen) toimii markkinointipäällikkönä ja keskittyy brändin strategiseen kehitykseen samalla sen perheidentiteetin säilyttäen. Pierre on myyntipäällikkö ja matkustelee kehittäen uusia markkina-alueita.[12][13]

Kehitys[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raymond Weil Genève aloitti Euroopan toimintansa Isossa-Britanniassa ennen maailmanlaajuisen jakeluverkostonsa kehittämistä. Verkosto alkoi toimia ensin Yhdistyneissä arabiemiirikunnissa ja sitten Yhdysvalloissa ja Intiassa 1980-luvun alussa. Olivier Bernheim perusti tutkimus- ja kehittelyosaston vuonna 1999 tavoitteenaan kellojen suunnitteluprosessin täydellinen hallinta. T&K-osaston saavutuksiin kuuluvat Don Giovanni Così Grande -kellojen kahden aikavyöhykkeen GMT-toiminnon toteuttaminen, Shine-kokoelma patentoitu vaihdettava hihnajärjestelmä ja kuun vaiheiden esittäminen automaattisena liikkeenä Maestro-kokoelmassa.[14]

Brändi avasi vuonna 2009 Yhdysvalloissa oman tytäryrityksensä nimeltä RW USA Corp., jolloin yhteistyö historiallisen jälleenmyyjän kanssa päättyi. Se perusti myös RW India Pvt. Ltd. -yrityksen vuonna 2010 (sataprosenttinen tytäryhtiö Bangaloressa) ja avasi samana vuonna useita eksklusiivisia myymälöitä Delhissä, Mumbaissa ja Chennaissa. Raymond Weil Genève -kelloja myydään nykyään kautta maailman.[15][16][17][18]

Vuonna 2013 brändi vaihtoi Ison-Britannian jakelusopimuksensa hallintasopimukseen ja loi tytäryrityksen R. WEIL DISTRIBUTION UK LTD huhtikuussa.[19]

Yritys tehostaa lisäksi näkyvyyttään verkossa. Se on ensimmäinen luksuskellobrändi, joka on avannut yksinomaan kellojensa omistajille tarkoitetun klubin. Brändi oli lisäksi ensimmäinen luksuskelloalan yritys sijaintipohjaisella yhteisömediasivustolla Foursquare ja ensimmäinen Fcommercen (Facebook-myynnin) käyttäjä. Syyskuussa 2007 RAYMOND WEIL loi myös ensimmäisenä luksuskelloyrityksenä oman saaren Second Life -sivustolle. Brändin näkyvyys Second Life -sivustolla ja muilla yhteisömediakanavilla on osa strategista päätöstä, johon kuuluu uusien viestintäkanavien käyttö keinona päästä lähemmäksi asiakkaita ja edustaa brändin arvoja.[20][21][22]

Mallistot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tango-5599-st-00659
 • Nabucco : Mekaaninen mallisto miehille, halkaisija 46 mm ja vedenkestävyys 200 metriin.
 • Shine : Shine on naistenmallisto, jossa käytetään vaihdettavien rannekkeiden järjestelmää. Jokaiseen kelloon kuuluu metallinen ja alligaattorinnahkainen ranneke. Kello on 18 karaatin vaaleanpunaista kultaa, joka on koristeltu timanttiupotuksin.
 • Freelancer : Freelancer on automaattisten miesten- ja naistenkellojen mallisto. Raymond Weilin lapsenlapset loivat malliston kunnianosoituksena isoisälleen. Joidenkin Freelancer-mallien kellokoneisto on näkyvillä[23].
 • Parsifal : Automaattisesti käyvä mekaaninen mallisto, saatavana miesten ja naisten malleja.
 • Don Giovanni Così Grande : Miesten mallisto, joka oli vuoden 2009 Brit Awards -palkintogaalan virallinen kello. Don Giovanni Così Grande -malliston kellot ovat täysin mekaanisia.
 • Tradition : Tradition -mallistossa on valikoima mekaanisia ja kvartsikelloja. Kvartsimallit ovat pyöreitä ja vaatimattomampia kuin niitä vastaavat mekaaniset mallit.
 • RW Sport : RW Sport -valikoiman kellot ovat sporttisen tyylikkäitä. Malliston kelloihin on saatavana herätys ja digitaalinäyttö.
 • RW Spirit : RW Spirit on naistenmallisto. Kellot on valmistettu ruostumattomasta teräksestä, ja kellotauluun on upotettu timantteja ja helmiäistä.
 • Tango : Sekoitus klassisia ja moderneja malleja.
 • Noemia : Vuonna 2009 lanseerattu Noemia-mallisto on suunnattu naisille. Kelloja on kaksi eri kokoa, 27 mm ja 37 mm. Kaarevassa, hiotusta teräksestä valmistetussa kellotaulussa on timanttiupotuksia[24].

Erikoismallit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Freelancer 7730-STC-65025 – Automatic chronograph – Steel on leather strap rose gold indexes and hands

Don giovanni Così Grande : : Uusi huipputekninen mutta hienostunut mekaaninen malli. Tuntiviisari on korvattu suurella, numerot näyttävällä ruudulla, joka on kello 12:n kohdalla. Safiirikristallilla suojattu koneisto on näkyvissä kellotaulun takapuolella. Ranneke on saatavana mustana alligaattorinnahkaisena tai teräksisenä, jossa on kaksoisvarmistettu lukkojärjestelmä.

Nabucco Rivoluzione : Nabucco Rivoluzione tekee paluun Nabuccon mekaanisten kellojen mallistolle tyypilliseen muotoiluun. Halkaisijaltaan 46 mm:n pyöreään kellotauluun ja siinä olevaan takometriin on käytetty titaniumia, terästä ja hiilikuitua, jotka kaikki ovat erittäin kestäviä materiaaleja. Kellon 2,5 mm paksun kaksinkertaisen, heijastumattoman safiirikristallin alla on kolme ajastinta sekä päiväyksen näyttävä ruutu. Nabucco Rivoluzione -mallissa on satulatikattu niilinkrokotiilinnahkainen ranneke.

Nabucco Cuore Caldo : : Nabucco Cuore Caldo on kaksoiskronometri, jossa on sekunnin murto-osan toiminto, 42 tunnin varavirran ilmaisin sekä kierrossekuntikello. Tämä Nabucco-malliston rajoitetun saatavuuden malli on valmistettu teräksen, titaniumin, hiilikuidun ja 18 karaatin vaaleanpunaisen kullan sekoituksesta. Kellotaulu on suojattu 2,5 mm:n paksuisella safiirikristallilla, joka on käsitelty heijastamattomaksi[1].

Freelancer chronographe chronograph : The Freelancer Automatic Chronograph -kellossa on automaattisesti käyvä mekaaninen koneisto, 28 800 värähdystä tunnissa sykkivä sydän sekä 46 tunnin varavirta. Ajanotto aloitetaan ja lopetetaan painamalla kello 2:n kohdalla olevaa nappia ja nollataan kello 4:n kohdalla olevalla napilla. Halkaisijaltaan 42 mm:n Freelancer Automatic Chronograph on saatavana tummanruskealla nahkarannekkeella tai teräsrannekkeella, jossa on kaksoisvarmistettu lukkojärjestelmä.

Shine : Naistenmallisto Shinen kelloissa timanttiupotukset on suojattu suorakulmaisen kellotaulun kaarevalla lasilla. Jokainen malli sisältää sekä satiinirannekkeen että kiillotetusta teräksestä valmistetun rannekkeen. Rannekkeen vaihtaminen käy helposti patentoidun rannekkeenvaihtojärjestelmän ansiosta[25].

Nabucco 7700-tir-05207 – Steel and titanium – Intenso special edition

Mainonta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 lanseerattiin samanniminen yritystä kuvaava elokuva sekä mikrosivusto, joka on omistettu mainostamaan brändin yhteyttä musiikkiin. Elokuva rinnastaa kellon luomisen musiikkikappaleen luomiseen. Mikrosivusto sai useita palkintoja.

Charitry Toiminnot / Nordoff Robbins[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 2013 yritys antoi amerikkalaisbändille Vampire Weekend RAYMOND WEIL International Artist -palkinnon.

Sitoutuminen Arts & Music[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Royal Albert Hall: RAYMOND WEIL on ollut virallinen Lontoon Royal Albert Hallin ajannäyttökumppani heinäkuusta 2013 lähtien, vahvistaen asemaansa vahvasti musiikkiteollisuuteen osallistuvana brändinä

Wired: Vuonna 2013 RAYMOND WEIL aloitti kumppanuuden Wiredin kanssa. Wired on lontoolainen live-musiikkialusta, joka tukee uusia muusikkoja

Celebrity Charades[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

vuosina 2012 ja 2013 RAYMOND WEIL toimi Labyrinth Theater Companyn ja sen vuosittaisen hyväntekeväisyysgaalan kumppanina.

Palkinnot ja kunniamaininnat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Precision is my Inspiration -mikrosivusto on kerännyt useita palkintoja suunnittelustaan ja innovaatiostaan: FWA Award (päivän sivusto), CSSA (sivuston esittely), Awwwards (päivän sivusto), French Design Index (päivän sivusto), html Inspiration (esitelty luokassa "eniten pidetty"), One Page Love (esitelty luokassa "eniten pidetty") CSSWINNER (päivän voittaja), Design Licks (päivän sivusto).


Maailmanlaajuinen edustus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Brändin pääkonttori on Genevessä, ja se on edustettuna yli 90 maassa. Dubain, Dohan, Abu Dhabin, Omanin, Lahoren ja Singaporen myötä Raymond Weil jatkaa kansainvälisen myymäläverkostonsa laajentamista[26].

Raymond Weil -kellojen myynti on voimakkaassa kasvussa kaikilla markkina-alueilla. Vuonna 2011 myynti oli noin 200 miljoonaa frangia. Prioriteetin ja erityishuomion saa Aasian, Venäjän ja Intian markkina-alueiden kasvu kyseisten alueiden merkittävän taloudellisen potentiaalin vuoksi[27].

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. a b c Raymond Weil avautuu katsojalle kellomies.fi. Viitattu 28.05.2012.
 2. Raymond Weil watchonwatch.com.
 3. a b Raymond Weil menee taiteellinen articlesphere.com.
 4. Raymond Weil Watches montre24.com.
 5. History of RAYMOND WEIL Watches orolus.com.
 6. About John Booth www.johnboothmedia.com.
 7. RAYMOND WEIL: Don Giovanni Cosi Grande “Jumping Hour” worldtempus.com.
 8. RW Club worldtempus.com.
 9. Raymond Weil Announce Winner of Photo Competition thewatchhut.co.uk.
 10. "Raymond Weil: the brand's founder (in French)" . Worldtempus. 
 11. "Olivier Bernheim: President and CEO of RAYMOND WEIL" . Worldtempus. 
 12. "Elie & Pierre Bernheim: RAYMOND WEIL’s 3rd generation" . Worldtempus. 
 13. "Family business (in French)" (5 March 5, 2010). Worldtempus. 
 14. "US Distribution Corporation" (29 October 2009). Worldtempus. 
 15. "A new boutique in Bulgaria" (23 September 2009). Worldtempus. 
 16. "Raymond Weil in India" (26 August 2010). The Swiss Watch Industry. 
 17. "Raymond Weil In The United Arab Emirates: New Boutique In Dubai" (14 March 2002). The Swiss Watch Industry. 
 18. "Raymond Weil In India: An Unusual Encounter" (28 February 2002). The Swiss Watch Industry. 
 19. "Raymond Weil takes UK distribution in house" (15 April 2013). WatchPro. 
 20. Brand Profile, History and Products 26 July 2009. horozima.com.
 21. Lifestyle Interview: Raymond Weil CEO 21 October 2005. The Written Word. Arkistoitu 22 February 2014.
 22. "Raymond Weil In China And India" (26 May 2010). The Swiss Watch Industry. 
 23. TOP CHRONO Les Echos.
 24. RAYMOND WEIL - Noemia, discover a new sensuality Worldtempus.com.
 25. Raymond Weil: élégance et émotion! L'Extension.
 26. Raymond Weil: A Big Name in Watches Geneva-watch.ch.
 27. Olivier Bernheim à Raymond Weil L'Extension.
Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.