Raleigh (Sly Cooper)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Raleigh
Laji härkäsammakko
Pelisarja Sly Cooper
Ensimmäinen peli Sly Raccoon (2002)
Luoja Sucker Punch Productions
Ääninäyttelijä
(englanti)
Kevin Blackton
Henkilötiedot
Ryhmäsidokset Fiendish Five
Sukupuoli Mies
Tunnetut henkilöllisyydet Sir Raleigh the Frog
Lisää peliartikkeleitavideopelien teemasivulla

Raleigh on kuvitteellinen hahmo Sucker Punch Productionsin kehittämässä Sly Cooper -videopelisarjassa.

Raleigh on härkäsammakko, joka toimi Fiendish Fiven päämekaanikkona ja hän esiintyi Sly Racoonin Tide of Terror kentän päävastustajana.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tausta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisin kuin useimmat hänen kollegansa, Raleighin rikollisuus ei johtunut traagisesta tapahtumasta hänen lapsuudessaan. Hän oli kyllästynyt rikkaaseen ja etuoikeutettuun elämään, hän kiinnostui piratismista, jota hän yritti ensimmäisen kerran ajelessaan jahdillaan.  Silloin Raleighin rikollinen mieli alkoi kukoistaa. Hänen taitonsa koneiden rakentamisessa johti siihen, että hänet palkattiin Fiendish Fiven päämekaanikoksi. Lopulta hän asettui lähelle saarelle rakensi räjähdysmäisen "myrskykoneen", joka synnytti jatkuvasti ankaraa sadetta ja tuulta. Hän käytti myrskykonetta upottaakseen ohi kulkevia laivoja, joista hän saattoi sitten ryöstää saaliin.

Sly Raccoon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raleigh löysi Varkaidenkäsikirjan, kun hän ja Fiendish Five teki hyökkäyksen Cooperin kotiin. Kymmenen vuotta myöhemmin hänet kohtasi Sly Cooper. Vähän ennen kuin nämä kaksi osallistuivat taisteluun, sammakko pilkkasi Slyta.

Raleigh osoitti kykynsä turvota valtavan kokoiseksi valmistautuen murskaamaan Slyn kuin hyönteisen. Raleigh kuitenkin lyötiin voimakkaista hyökkäyksistään huolimatta. Viimeinen isku lähetti Raleighin veteen, ja ennen kuin hän menetti tajuntansa, hän varoitti Slyä vaaroista, jotka odottivat Mesa Cityssä, jossa ilkeä Kovanaama asui, ja että nuori varas ei olisi hänelle vertaa.  Tarkastaja Carmelita Fox pidätti Raleighin  ja vangitsi hänet vankilaan.

Ominaisuudet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Fyysinen ulkonäkö[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raleigh on vihreä härkäsammakko, jolla on ruskeat silmät. Hänellä ei ole vaatteita paitsi valkoiset käsineet, ja sinisestä metallista valmistettu silinteri.

Nuoruudessaan, ennen kuin hän siirtyi merirosvoukseen, Raleigh käytti vain punaista rusettia ja harmaita käsineitä, ja hänellä oli ruskeat hiukset.

Persoonallisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Raleigh on julma ja sadistinen, mikä näkyy hänen ilostaan ​​upottaa laivoja ja ryöstää niistä aarteita. Hän osoitti myös vilpitöntä epäkunnioitusta vartijoitaan kohtaan ; Tämä käy ilmi siitä, kuinka hänet kuultiin huutavan heille kaiuttimen kautta, loukkaavan ja alentavan heitä, koska he eivät tehneet työtään oikein,  ja uhkaavan heitä rangaistuksella, jos he eivät pysty suojelemaan yhtä hänen aarreavaimistaan.  Samaan aikaan hän osoittaa jonkin verran kunnioitusta miehiä kohtaan sekä jonkin verran arvostusta heidän tähän mennessä tekemästään työstä, jopa kutsuen heitä "operaationsa kruununjalokiviksi".

Kyvyt[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nielemällä hyönteisiä Raleigh pystyy turvottamaan itsensä paljon suuremmiksi, jolloin hän voi murskata vihollisensa

. Hän pystyy ojentamaan kielensä ja käyttämään sitä hyökkäämiseen.  Hän on myös taitava koneistaja, ja hänen merkittävin luomuksensa on myrskykone.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

https://www.mobygames.com/game/sly-cooper-and-the-thievius-raccoonus